<Fair City Amsterdam> Hoorzitting beleggers op de Amsterdamse woningmarkt

Myriam Corzilius MYRIAMCORZILIUS at live.nl
Mon Jan 15 20:47:50 CET 2018


Hallo Boudewijn en Bart ,

Aanvulling , wij huren van de Key , Prinsengracht 237 ( Myriam) aar we gaan dus in de toekomst over op flex contracten voor studenten en expats dat wil De Key... Óns pand een verbouwd groeps wonen pand , wordt bij hen ook al jaren ten onrechte als studentenpand aangemerkt door de Key, hetgeen inhoud dat als er twee Hat eenheden naast elkaar vrijkomen we er studenten met studenten flexcontracten voor terug krijgen de Key heeft een duidlijk uitsterfbeleid voor een aantal verbouwde woon en werk panden met veel kunstenaars (vooral grote Kraakpanden) uit de 80 er jaren vooral in centrum Amsterdam … terwijl wij in een zwaar vergrijzend en alleenstaande Amsterdam juist de ideale groepspanden zijn voor alleenstaande die steeds ouder worden.
Het is ook een schande dat wij in ons eigen huis waar we 35 jaar wonen voelen dat de verhuurder de Key wil dat wij oude bewoners zo snel mogelijk oprotten, ( zie ook oprichten van de Lieven BV waar al deze panden in zijn ondergebracht met als bedoeling de panden van algemene onzelfstandige woonfunctie te veranderen naar studentenhuizen met flex contracten, dat alles zonder enig overleg met de huidige bewoners./huurders

Veel succes
Groet en ik kom morgen luisteren ( ps. Die fietstocht faircity dit jaar, bied ik me aan voor organisatie uiteraard)

Groet Myriam
0646298262
________________________________
Van: Boudewijn Rückert <boudo.amsterdam at gmail.com>
Verzonden: Monday, January 15, 2018 8:10:34 PM
Aan: Bart Klaar
CC: Patrice Riemens; Jaap Draaisma; Eric; Menno Grootveld; Frans van Tartwijk; han wanders; Boudewijn Ruckert; Info Studio Transformatie; Info; faircityamsterdam at listcultures.org; Jo van der Spek; Myriam Corzilius; Engelen, Ewald; merijn oudenampsen; Hochstenbach, Cody; Sebastian Olma
Onderwerp: Hoorzitting beleggers op de Amsterdamse woningmarkt

Morgenavond hoop ik ook in te spreken.

Dit wordt min of meer mijn verhaal:

Mijn insteek is de uitverkoop van sociale corporatiewoningen. Begin 21e eeuw begon de verkoop van woningen in mijn wijk. Eerst werden woningen verkocht aan zittende huurders en mensen die daadwerkelijk gingen wonen in een vrijkomende woning. Maar woningen krijgen inmiddels steeds meer een investeringsfunctie. Bij doorverkoop van de woningen rijzen de prijzen de pan uit. Die woningen worden aangeschaft door huisjesmelkers, die ze vervolgens voor veel geld verhuren, meestal tijdelijk.

Ik woon al 25 jaar in een sociale huurwoning van een corporatie in de Pijp. In de verkoopfolder van woningbouwvereniging het Oosten (nu corporatie Stadgenoot) stond: “de opbouw van een wijk is gebaat bij meer diversiteit in bewoning: zowel koop- als huurwoningen”

Verderop in de folder staat de volgende alinea:

“De wijk moet in de toekomst te kenmerken blijven als een vitale en levendige wijk. Een buurt waar mensen van verschillende herkomst, opleidingsniveau en inkomen willen wonen en willen blijven wonen. Waar mensen zich thuis en veilig voelen. Een buurt met ruimte voor wonen, werken en ontspannen. Op straat kunnen spelen, elkaar ontmoeten. Een buurt met goede verbindingen voor voetgangers en fietsers in de buurt en met de omgeving van de buurt. Een buurt met toekomst!”

Dit is om te lachen, als het niet zo triest zou zijn.

Anno 2018 ken je vaak je buren niet meer. De doorverkochte woningen worden gebruikt door wisselende bewoners: toeristen, expats en studenten. De buurt is onveilig, vervuild en grimmig geworden. Ik voel me er niet meer thuis. Er is sprake van veel nachtelijke overlast.
Vóórdat de verkoop begon, woonde ik in een rustige volksbuurt, voor mensen. Ik kende mijn buren. Die tijd is voorbij. De wijk is onherstelbaar verpest. Woningen worden steeds vaker gebruikt om geld mee te verdienen...

Boudewijn Rückert

Op 15 jan. 2018 om 19:01 heeft Bart Klaar <burospelen at gmail.com<mailto:burospelen at gmail.com>> het volgende geschreven:

beste mensen,

Goedenavond Faircity en iedereen

Morgen avond, zijn we in tegenstelling tot prins Benrnard Junior er WEL bij...
Ik ga namens FC inspreken in 3 minuten in publiekstijd.....op: hoorzitting/expertmeeting Beleggers op de Amsterdamse vastgoedmarkt vindt plaats op dinsdagavond 16 januari 2018 in de Raadszaal van het stadhuis van 17:30 uur tot 22:30 uur.

Als je vanuit FC nog hele dringende punten heb, hoor ik die graag vanavond!


https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/nieuws-gemeenteraad/2018/beleggers/

met groet!
Bart
06 36188407


--
Buro Spelen

Bart Stuart en Klaar van der Lippe
+31(0)6 36188407

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Websites: www.burospelen.com<http://www.burospelen.com> / www.burospelenblog.nl/<http://www.burospelenblog.nl>
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Office/studio NDSM-plein 76 1033 WB Amsterdam
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Post: muurbloemstraat 8 hs 1031 TT Amsterdam
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BTW (VAT) no. NL147245217B01
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


To live a creative life, we must lose our fear of being wrong. - Joseph Chilton Pearce
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20180115/e2c295e7/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list