<Fair City Amsterdam> voorstel voor 1e komende actie

abraham vega ABRAHAMSASH at hotmail.com
Sun Mar 25 17:11:20 CEST 2018


Beste mensen,


D66(8) + VVD(6) + FvD(3) + CDA(1) + CU(1) = 19 zetels, niet genoeg voor een meerderheid.

GL(10) + SP(3) + PvdD(3) - Bij1(1) = 17 zetels, helaas ook niet genoeg voor een meerderheid.

PvdA(5) deed verkiezingsbelofte voor een linkse coalitie, helaas onbetrouwbare draaikont en dus kan alle kanten op.

Denk(3) links georiënteerd vanwege racisme tegen moslims, helaas door andere linkse partijen uitgebannen vanwege verhulde islamofobie.

Als "linkse" partijen hun belofte nakomen dan idealiter zou een meerderheid van 25 "linkse" zetels ontstaan tegenover de 19 rechtse zetels. Maar omdat GL en PvdA hebben DENK uitgesloten dan wordt het maar 22 zetels, net genoeg voor een niet comfortabel meerderheid.


Helaas de oude neoliberale Groen linkser Maarten van Poelgeest is de formateur, en als het aan hem ligt dan wordt een coalitie gevormd met D66 of VVD erin, zijn missie van privatisering van de sociale volkshuisvesting tot "bare bones" is nog niet voltrokken.


Maar zelfs als een ideale "linkse" situatie zou ontstaan met DENK erbij zal de liberale cours zich voortzetten. Omdat behalve PvdD hebben ze allemaal de liberale logica omarmd van de financiële en vastgoed wereld waarin Amsterdam een metropool moet worden met een gedifferentieerde huisvestingsbeleid, met de befaamde  40/20/40 logica waar 40% sociale huur, 40% "middensegment" en 20% huisvesting voor rijken als leidraad. Trouwens, dit betekent 80% dure huisvesting.

In deze kader is het verdwijnen van volkstuinen, groengebieden en andere openbare ruimtes zoals pleinen ten bate van nieuw bouw onvermijdelijk. Ook sloop van sociale woningen ten bate van hoogbouw zal voortgezet worden.

Rijke buitenlandse studenten en expats zullen blijven de voorkeur krijgen voor arbeid en huisvesting ten koste van de autochtone (ook niet witte autochtonen) in Amsterdam geboren en getogen jongeren onder de mom van: Amsterdam moet zijn traditie van een tolerant en niet discriminerend stadsgeschiedenis in eer houden, ongeacht of deze stelling klopt of niet.


Daarom stel ik voor om z.s.m. een manifestatie / demonstratie te organiseren waar wij van linkse partijen eisen om hun eerste belofte na te komen, namelijk, een linkse coalitie te vormen. Zo spoedig mogelijk en voor een coalitie is gevormd.


Groeten,

Abraham


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20180325/7d600f02/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list