<Fair City Amsterdam> Zondag 27 Mei Fietsdemo R U I M T E voor IEDEREEN

Kimbel Bouwman a.k.bouwman at chello.nl
Sat May 19 16:52:02 CEST 2018


R U I M T E voor IEDEREEN
Zondag 27 mei 2018 : De Vrije Fietsdemonstratie, voor jong en oud, langs Vrije Culturele Ruimtes in Amsterdam
Start : Vrije Fietsdemo om 16.00 uur vanaf de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein          
Eindpunt rond 18.00 uur bij  Zaal 100 - De Wittenstraat 100 - daar is een vervolgprogramma: De Tomeloze Tijdcapsule. Na afloop is er een wilde picknick in het Westerpark en Iftar in de Rudolf Dieselstraat.
De stad is het kruispunt van ontmoeting en bestuiving, en dat vraagt om open ruimte, open harten, vrije lucht en zeeën van tijd. En daarin is de fiets het voertuig van de vrijheid. Op de fiets vechten en vieren wij de vrijheid van beweging, van de geest en de verbeelding. Met deze rijwielreis door de ruimte vieren we dat een aantal vrije broedplaatsen hun toekomst hebben veiliggesteld. Maar dit staat in schril contrast met de struggle for life die vluchtelingen op straat te voeren hebben. We Are Here! Vrijheid is deelbaar!
De stoet vertrekt rond 16.00 uur vanaf de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein naar We Are Here Village in de Rudolf Dieselstraat (het tijdelijke dorp der statuslozen) via o.a. OCCII (Julian Jansen), de Binnenpret, de Vondelbunker, OT301, Tetterode en De Nieuwe Anita.
De Tomeloze Tijdcapsule
Zaal 100 is het eindpunt van de demo. Hier wordt de tijdcapsule op theatrale wijze gevuld met onze boodschappen aan de toekomst. Want de tijdcapsule zal pas over 50 jaar weer geopend worden. De aanleiding is een erfpachtcontract tussen de Gemeente Amsterdam en De Witte Reus/Zaal 100 voor de komende 50 jaar. Dit is je laatste kans een boodschap naar de toekomst in te leveren! Zaal 100 is open vanaf 16.00 uur (zie Zaal100.nl).
Deelnemende organisatie zijn o.a. Amsterdam Fietsmuseum, FAIRcity, Urban Resort, We Are Here, en Culturele Stelling van Amsterdam.
Doe mee, met toeters en bellen!
HIER MET DIE STAD!!!
Info: Myriam Corzilius - FAIRcity, Jo van der Spek - M2M
Telefoon: 06-46298262
E-mail : myriamcorzilius at live.nl
Facebook :  @FairCity Amsterdam
Web : faircity.amsterdam/wie-wat/manifest


Op 19 mei 2018, om 12:08 heeft Jo van der Spek het volgende geschreven:

> R U I M T E voor IEDEREEN
> Zondag 27 mei 2018  De Vrije Fietsdemonstratie voor jong en oud, langs Vrije Culturele Ruimtes in Amsterdam
> Start :Vrije Fietsdemo om 16.00 u vanaf de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein          
> Eindpunt rond 18.00  bij  Zaal100 – de Wittenstraat 100- daar is een vervolg programma: De TomelozeTijdcapsule. Na afloop is er een wilde picknick in het Westerpark en Iftar in de Rudolf Dieselstraat.
> De stad is het kruispunt van ontmoeting en bestuiving en dat vraagt om open ruimte, open harten, vrije lucht en zeeën van tijd. En daarin is de fiets is het voertuig van de vrijheid. Op de fiets vechten en vieren wij de vrijheid van beweging, van de geest en de verbeelding.  Met deze rijwielreis door de ruimte vieren we dat een aantal vrije broedplaatsen hun toekomst hebben veilig gesteld. Maar dit staat in schril contrast met de struggle for life die vluchtelingen op straat te voeren hebben. We Are Here! Vrijheid is deelbaar!
> Vanaf de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein vertrekt de stoet rond 16:00 uur naar We Are Here Village in de Rudolf Dieselstraat (het tijdelijke dorp der statuslozen) naar o.a. OCCI (Julian Jansen), de Binnenpret, de Vondelbunker, OT301, Tetterode en de Nieuwe Anita.
> De Tomeloze Tijdcapsule
> Zaal 100 wordt als laatste aangedaan. Hier wordt de tijdcapsule op theatrale wijze gevuld met onze boodschappen aan de toekomst. Want de tijdcapsule zal pas over 50 jaar weer geopend worden. De aanleiding is een erfpachtcontract tussen de Gemeente Amsterdam en De Witte Reus/Zaal 100 voor de komende 50 jaar. Dit is je laatste kans een boodschap naar de toekomst in te leveren. Zaal 100 is open vanaf 16:00 uur. (LINK naar programma zaal 100)
> Na afloop is er een wilde picknick in het Westerpark en Iftar in de Dieselstraat.
> Aan dit alles wordt deelgenomen door o.a. Amsterdam Fietsmuseum, Fair City,   Urban Resort, We Are Here en Culturele Stelling van Amsterdam.
> Doe mee, met toeters en bellen.
> HIER DIE STAD!
> Info: Myriam Corzilius-Faircity, Jo van der Spek M2M
> Telefoon: 0646298262
> Email : myriamcorzilius at live.nl
> Facebook :  @FairCity Amsterdam
> Website; Fair City,
>  
> _______________________________________________
> faircityamsterdam mailing list
> faircityamsterdam at listcultures.org
> http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20180519/652ba443/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list