<Fair City Amsterdam> Standbeeld voor Jozias van Aartsen graag!

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Fri Dec 20 12:09:04 CET 2019


Inderdaad, Menno, soms is een beroep op de fundamenten van de rechtsstaat en de rechten van de mens noodzakelijk. Als het aankomt op het welzijn van burgers dan laat Nederland het vaak afweten. Voor Natura2000 zijn er Europese wetten, voor het NatuurNetwerk Nederland zijn er enkel Nederlandse wetten en verordeningen (is in handen van de provincies). Nederland handhaaft zijn eigen wetten niet. Amsterdam doet daar nog een schep bovenop.

De Hoge Raad heeft net uitspraak gedaan inzake het verzoek om cassatie van de eerdere Urgenda uitspraak. De uitspraak van vanmorgen is gebaseerd op mensenrechten en internationale en Europese wetgeving. De eerdere uitspraak wordt bevestigd.

De uitspraak komt zo meteen op rechtspraak.nl te staan (even wachten tot vanmiddag). Die uitspraak heeft mijns inziens rechtstreeks gevolgen voor alles wat de overheid doet inzake klimaatverandering. Dat betreft dus ook het behoud en de versterking van natuur en biodiversiteit in onze parken en natuurgebieden. Want ook daar neemt de CO2 uitstoot verder toe door festivalisering en evenementen.
We weten dat Amsterdam wat luchtzuiverheid betreft veel te wensen overlaat. De burgemeester moet ervoor zorgen dat hier een eind aan komt. En wat hulp aan daklozen betreft, het is toch een schande dat er elk jaar een kerstdiner van de burgemeester met daklozen werd georganiseerd, terwijl er nauwelijks iets werd gedaan aan het oplossen van het probleem. Schone schijn daar gaat het nog steeds om.

Mevr. Halsema moet zich diep schamen. De Lutkemeerpolder wordt niet aangewezen als gemeentelijk beschermd gezicht. 
Het laatste exploot:
https://epaper.hollandmediacombinatie.nl/HMC/data/2019-12-18/html/WB/ZOO/index.html <https://epaper.hollandmediacombinatie.nl/HMC/data/2019-12-18/html/WB/ZOO/index.html>
Ik stuur een clipje mee, maar ik vrees dat dat niet meekomt via faircity. Het staat op pagina 23.
Eronder staat een bekendmaking over de milieuzone. Is dat voldoende voor Amsterdam of verschuift men het probleem?

Met vriendelijke groet,
Hetty
Stichting Natuurbescherming ZO
http://www.heliam.net/Stichting/natuurbeschermingzo/blog/index.html <http://www.heliam.net/Stichting/natuurbeschermingzo/blog/index.html>




On 20 Dec 2019, at 00:24, Menno Grootveld <rabotnik at xs4all.nl> wrote:

Ik ben niet zo van de standbeelden, maar mag deze man alsjeblieft een standbeeld?

Hij was maar een half jaar burgemeester van Amsterdam, maar hij was wel de beste burgemeester die we na de oorlog hebben gehad!

En deze uitspraak (uit onderstaand Parool-artikel) is, in de context van het gesjagger met We Are Here, nu al onsterfelijk:

“Het museum blijft de samenleving confronteren met essentiële vragen over onze houding tegenover onmenselijkheid. Die houding bepaalt ook de mate van het behoud van de fundamenten van onze rechtsstaat.”

Zuig daar maar eens een puntje aan, Halsema!

https://www.parool.nl/amsterdam/jozias-van-aartsen-wordt-voorzitter-verzetsmuseum~b554d377/

_______________________________________________
faircityamsterdam mailing list
faircityamsterdam at listcultures.org
http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20191220/e53e0595/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: clips_5434.jpg
Type: image/jpeg
Size: 159540 bytes
Desc: not available
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20191220/e53e0595/attachment.jpg>


More information about the faircityamsterdam mailing list