<Fair City Amsterdam> 2.Dh5 - Woonstrijd en solidariteitsnetwerken

jan at disroot.org jan at disroot.org
Tue Feb 12 14:13:17 CET 2019


https://www.2dh5.nl/event/woonstrijd-solidariteitsnetwerken/ (https://www.2dh5.nl/event/woonstrijd-solidariteitsnetwerken/)

Woonstrijd en solidariteitsnetwerken
  za 23 feb : 14:30 - 16:15   in de  Cinema (OT301) (https://www.2dh5.nl/locatie/cinema-ot301/),  Overtoom 301 Amsterdam     
	Bond Precaire Woonvormen workshop over woonstrijd precariteit, solidariteitsnetwerken en actie. 
	Vanuit de Bond Precaire Woonvormen hebben de meesten van ons inmiddels jarenlange ervaring met woonprecariteit en het ondersteunen van bewoners bij het opeisen van hun rechten. Dit zijn problemen die in onze huidige samenleving grotendeels geïndividualiseerd en daarmee onzichtbaar gemaakt zijn. Onze belangrijkste strategie op dit moment is het organiseren van tijdelijke solidariteitsnetwerken. Met lokale leden van de BPW hebben we de afgelopen tijd een basis gelegd voor een permanent netwerk in Amsterdam dat we tijdens het 2.Dh5 festival voor zouden willen leggen aan leden van andere actiegroepen en geïnteresseerde bewoners om hier in samenwerking met hen vorm aan te gaan geven. Een netwerk gebaseerd op wederzijdse hulp waarmee we direct en snel onze woonrechten kunnen opeisen en de troublemaker aan zijn verstand kunnen brengen dat het woonrecht geen grap is. Omdat een huisuitzetting niet het falen van het individu maar het falen van de gehele samenleving is, het gevolg van een verrot systeem. 
Spreker
Bond Precaire Woonvormen (https://www.2dh5.nl/spreker/bond-precaire-woonvormen/)

     Space Cinema (upstairs) Format Presentation + discussion Language Dutch
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20190212/768ce834/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list