<Fair City Amsterdam> Actie van de heer Vega m.b.t. HNA bijeenkomst morgen

Eef Meijerman e.meijerman at wooninfo.nl
Fri Mar 8 16:23:04 CET 2019


Beste deelnemers aan Fair City,

De heer Vega gaat door met zijn actie verdacht maken HNA, !WOON en WKA en roept u achter onze rug om op morgen de slotbijeenkomst van de voorbereiding van het Huurders Netwerk Amsterdam te verstoren. Dat doet hij voornamelijk op twee gronden;

1.       Zijn recente uitsluiting wegens verdachtmakingen en wangedrag en weigering daarover gewoon in gesprek te gaan

2.       A. Het vermeende ondemocratische karakter van het Netwerk en B. het proces

Bij 1. De heer Vega is niet zomaar gevraagd niet meer mee te doen aan het door ons georganiseerde proces naar een nieuwe huurdersorganisatie, zie hieronder onze mail aan hem die in het materiaal dat hij u zond ontbrak. Verder bevelen wij het netwerk aan hem niet toe te laten als hij geen afspraken over zijn gedrag wil maken. Zijn benadering van verdacht maken van vermeende tegenstanders en agressief vergadergedrag leidt tot versplintering i.p.v. verbinding.

Bij 2A. Het netwerk is een samenwerkingsverband van Amsterdamse Huurdersgroepen op basis van een onderlinge private samenwerkingsovereenkomst. Het Netwerk neemt besluiten op basis van consent over welke onderwerpen gemeenschappelijk zijn en wat daarbij de inzet is. De huurdersgroepen vallen elkaar als het kan niet aan en af en zijn verder vrij in hun eigen inzet. Genoemde stichting heeft alleen een ondersteunende taak binnen de kaders van het netwerk. De kritiek van de heer Vega is dan ook volstrekt onjuist.

Bij 2B. Een aantal van u zijn er wel bij geweest maar de meesten niet. Het proces kende een forse reeks bijeenkomsten met veel actieve Amsterdamse groepen. Alle besluiten zijn in bijeenkomsten daarmee genomen. Onze enige sturing bestond uit rapporteren uit bijeenkomsten en later het bewaken van eerder genomen besluiten en het, gevraagd, voorbereiden van stukken en deze na bespreking in een werkgroep in de algemene meedenkgroep brengen. De heer Vega accepteert deze besluiten niet omdat hij zelf het er niet mee eens is. Dat tekent hem. Volgens hen kan deze steun van de deelnemers voor de voorgestelde opzet alleen maar het gevolg zijn van onze manipulatie. Tja, de andere deelnemers zijn kennelijk niet slim genoeg deze te doorzien.

De heer Vega kan voortaan beter excuus maken voor zijn denkfouten en verdachtmakingen dan voor zijn taalfouten.

Wij verzoeken u dan ook als u morgen mee wilt doen dat constructief te doen en mocht u meer willen weten, kunt u mij altijd mailen op dit adres of bellen op 06-111387508. Alle stukken zijn openbaar.

Onze mail aan de heer Vega en de overige deelnemers aan de voorbereiding d.d. 05-03-2019:

Geachte heer Vega,

Wij hebben u nu minstens vier maal uitgenodigd om te bespreken hoe u kunt blijven deelnemen aan het onderzoek naar een nieuwe brede huurdersorganisatie. U vleit zich met de gedachte het dat het ons om uw inhoudelijke bijdrage gaat, doch het gaat ons om uw hinderlijke gedrag en uitingen. We beschouwen uw laatste mail als toestemming voor openbaarmaking van onze bezwaren. De inhoud van uw mail is, zoals ook de vorige brief, een giftige cocktail van framing en onjuistheden.

Genoemde en opnieuw rondgezonden brief was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Van ons kan niet gevraagd worden samen te werken met een persoon die onze organisaties en daarmee ons en onze collega's, dagelijks bezig met het ondersteunen van huurders,  afschildert als lakeien van grootkapitaal en gemeente. Wij werken dan ook niet langer met u en wij bevelen anderen aan dat ook niet te doen. Aan de door u gewenste sfeer van confrontaties zal de HNA zoals de HA ten gronde gaan. Het water dat de emmer tot de rand vulde is en was het volgende:

-         U geeft aan niemand te vertrouwen en verwacht wel dat deze anderen wel met u samenwerken en u volop de ruimte geven;

-         U neemt aan alle vergaderingen deel en neemt in alle vergaderingen anderen de maat, probeert huurders met naar uw mening andere belangen uit te sluiten, bent langdurig aan het woord, tracht voortdurend reeds genomen besluiten ongedaan te maken, valt anderen aan op hun gedrag en laat u niets gelegen liggen aan een voorzitter. Ook niet als die te plekke door aanwezigen is benoemd.

-        Anderzijds hoeft een gespreksgenoot van u maar vermoeid te glimlachen op een van uw vele herhaalde bijdragen of u valt betrokkene daar op aan. U vindt dat het afschilderen van mensen die met u van mening verschillen als  "huurdersbelang vijandig" of "liberaal" of "gekocht" een normale wijze van overleg. Zoals u aangeeft, "confrontaties" zijn onvermijdelijk.

-        U heeft bij herhaling diverse groepen huurders buiten de orde verklaard of geprobeerd deze buiten de orde te laten verklaren.

-        U ondersteunde eind september een subsidieaanvraag HNA en valt de inhoud daarvan en het proces daarheen vervolgens voortdurend aan. Uw handtekening blijkt niets waard.

-        Wij "bewaken" de tijdlijn en in eerder in brede bijeenkomsten genomen en in werkgroepen voorbereide besluiten en u schildert dat voortdurend af als manipulatie of dwang.

-        U verzet zich tegen de afgesproken omgangsvormen en tracht via framing als liberaal of via procedure voorstellen of stomweg door te blijven praten u onwelgevallige bijdragen onder tafel te werken.

-      Veel werkgroepen hebben in belangrijke mate mede door uw toedoen onnodig lang geduurd en zijn in een onaangename sfeer verlopen.

Het HNA is naar onze mening in belangrijke mate daardoor (uw tirade tegen vrije sector huurders) vooralsnog de bewoners commissie MAP op 29 november en na 24 januari de ASVA kwijtgeraakt.

Kortom wij adviseren de HNA deelnemers om u niet als deelnemer (aan de voorbereiding van) HNA toe te laten zo lang met u geen afspraken te maken zijn over vertrouwen over en weer, respect voor andersdenkenden en het beperken van uw bijdrage tot nieuwe argumenten binnen een t.o.v. andere deelnemers redelijke spreektijd en het opvolgen van de aanwijzingen van een voorzitter. Er zijn voldoende anderen die uw inhoudelijke mening constructiever en effectiever naar voren brengen.

Met zakelijke groet,

Het is verder aan u,

Met vriendelijke groet, namens de projectgroep
Eef Meijerman,
Werkdagen dinsdag en donderdag


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20190308/cb721aba/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list