<Fair City Amsterdam> noodpakket wooncrisis

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Wed Jul 1 17:25:57 CEST 2020


Hallo Melissa,

Heb net getekend. 

De huurprijzen volgen meestal de huizenprijzen en de WOZ-waarde. Als er een limiet gesteld kan worden aan de bovenmatige opdrijving van huizenprijzen en de WOZ dan zal dat gunstige gevolgen hebben voor de huren.

Bouwen kan ook goedkoper. Houtskeletbouw is stukken goedkoper. Het is in veel landen de gebruikelijke manier van bouwen, Scandinavië, VS en Suriname enz. Een houten skelet met gipsen wanden. Niet geschikt voor flats, maar wel voor nieuwbouw bvb in Almere. Woningbouw hoort een samenwerking te zijn tussen gemeenten. Amsterdam moet zich niet vastpinnen op verdichting binnen de bestaande grenzen. Dat wordt een puinhoop. Weesp is net bij Amsterdam gekomen. Reserveer de stad voor sociale woningen, wie kapitaalkrachtiger is (bvb festivalorganisatoren) koopt maar een penthouse of ander optrekje in IJburg of elders.

Groet,
Hetty


On 1 Jul 2020, at 15:08, Melissa K <melissa.koutouzis at gmail.com> wrote:

hi allen,
in samenwerking met (progressief campagnebureau) de Goede Zaak en een paar andere partijen ben ik al een tijdje bezig met nadenken en uitvoeren van campagnes rondom de wooncrisis. Het idee is dat door te trekken tot de tweede kamerverkiezingen, en daarna ook naar gemeenteraadsverkiezingen. Genoeg reden om weinig vertrouwen te hebben in de politiek, echter kunnen we niet zonder de politiek, willen we werkelijke invloed en verandering zien. Wmb is dit het verkiezingsjaar waar we echt moeten knallen, en daar bedoel ik mee, niet allemaal losse en kleine acties hier en daar (hoewel dat altijd kan), maar strategisch en slim zijn, om ook beyond the usual suspects meer mensen te bereiken om te strijden voor volkshuisvesting in Nederland.

Een paar weken terug lanceerden we de oproep om een brief te sturen naar minister ollongren, dat liep best goed tijdens momentum motie afkeuring in eerste kamer.
De tweede actie is gericht op laatste begrotingsjaar rutte 3, een soort corona noodpakket, poging om iets van de wooncrisis mee te nemen voor prinsjesdag.
Willen jullie tekenen en delen? https://actie.degoedezaak.org/petitions/kabinet-pak-de-wooncrisis-aan-met-een-noodpakket <https://actie.degoedezaak.org/petitions/kabinet-pak-de-wooncrisis-aan-met-een-noodpakket> 
Zo gaan er nog velen acties en petities volgen, nu nog vooral digitaal, maar het idee is dat op allerlei manieren te verbreden.

Huizenexperts en geïnteresseerden bij Fair city die op een een of andere manier meer betrokken willen en kunnen zijn bij strategisch meedenken/doen over
1) versterken wat er al ligt + vergroten beweging in amsterdam (en evt andere steden), meer bijeenbrengen van activisten, krakers, huurbelangen groepjes, studenten etc etc meer samenwerken en 1 vuist vormen, (voor nu ook praktisch: relevante contacten delen, wie zijn hier nog meer mee bezig behalve fair city leden, welke personen zijn onmisbaar in een toekomstig strategisch 'woon campagneteam' ) 
2) beleidsvoorstellen/kaders volkshuisvesting post Rutte3 - op nationaal niveau, en later, gemeentelijk 
3) andere ideeën waarvan je zelf denkt dat dat relevant is om te helpen,
neem dan contact met mij op!

groetjes melissa

PS - Fijne Keti Koti allen - herdenking mooi te volgen of terug te kijken via NOS livestream. En zometeen 15.30 debat over institutioneel racisme in de tweede kamer, kan je ook meekijken


_______________________________________________
faircityamsterdam mailing list
faircityamsterdam at listcultures.org
http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20200701/be1f5f2b/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list