<Fair City Amsterdam> Fwd: Racisme

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Wed Jun 10 18:46:11 CEST 2020


Het valt wel mee, Patrice. Maar ik heb wel de klassiekers, diverse uitgaven van de Stedman en de driedelige Harrison gelezen.

Nog een laatste nabrandertje over de toestand van vandaag. Halsema redt het wel, hoor. En we moeten nou ook weer niet doen alsof zij als vrouw wat betutteld en beschermd zou moeten worden. Ze heeft zich kranig verweerd vandaag. Maar of dat in de toekomst goed gaat uitpakken…?
Er wordt in Noord weer een vrijplaats ontruimd.

Maar Halsema zei vanmiddag toch iets bijzonders. Namelijk dat Amsterdam geen handhavingsplicht heeft. Dat weet ze donders goed en zij maakt daar ook regelmatig gebruik van, vaak terecht onder het mom van ‘wij krijgen geen geld van het rijk’. Door dit handhavingstrucje kun je als burger wel naar de rechter stappen om onrecht aan te klagen, maar vaak zegt de bestuursrechter dan ‘dat is een handhavingskwestie’, ‘daar gaan wij niet over’. Dat is mijns inziens wel een zeer ernstige weeffout in het bestuurlijk stelsel. Bescherming van burgers wordt dan een Russische roulette.

En inderdaad, de rechtspraak gaat enkel over wetten en verordeningen; volgen burgemeesters de Algemene wet bestuursrecht? Vaak niet. Dan maken ze er een handhavingskwestie van. Het is kennelijk enkel de taak van de gemeenteraden om besturen tot de orde te roepen als het gaat om handhaving. Dat heeft mevr. van Soest in elk geval grondig en correct gedaan.
Belangrijk punt toch, dat geldt voor alles wat in Amsterdam gebeurt. Nederland heeft goede wetgeving, maar waar het aan schort is de handhaving.
Wetten en verordeningen kunnen dus door gebrek aan handhavers (daar refereerde de burgemeester ook aan vanmiddag) niet uitgevoerd worden.

Dat kan de rechtszekerheid van bewoners onderuit halen. Mogelijk ook wat racisme betreft. Maar ja, mensen - wie dan ook - in gevaar brengen is altijd in strijd met de mensenrechten. En of er sprake was van escalatie op de Dam is zeer de vraag. Dan hoef je ook niet te de-escaleren. Daar is ze wel de fout in gegaan. Hopelijk leert ze er van. 

Groet,
Hetty

Tsja, zwarten zijn net mensen (QED) en Hetty zit in de ideale situatie waar wij allen naar moeten hopen/streven: blanken als de minderheid. dan zullen we pas begrijpen wat racisme inhoudt en hoe het aanvoelt ...  Ciao Ciao, p=2D!

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20200610/663995a9/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list