<Fair City Amsterdam> Pensioenstelsel

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Sat Jun 13 12:47:33 CEST 2020


Er lijkt een akkoord over een pensioenstelsel te zijn dat in 2016 ingevoerd zou moeten worden.
Wat mij opvalt is dat de pensioenen nu rechtstreeks gelinkt worden aan de beurs.
Dat lemmingen zich om de zoveel jaar de zee in storten om anderen te redden is een Disneyfabeltje. Maar in onze maatschappij lijkt het lemmingenprincipe meer armslag te krijgen, gedwongen dan. Zie de coronacrisis waarin de ouderensterfte door velen gezien wordt als onbelangrijk. Ook de impact van het virus op ethnische groepen lijkt nog niet echt door te dringen. Het gaat mijns inziens daarbij niet om genetische vatbaarheid maar om grotere besmetting ten gevolge van armoede en bevolkingsdichtheid. Amsterdam wil steeds verder verdichten. De ouderen zijn de kop van jut geworden. Maar alles wat nu van de pensioenen van ouderen afgaat, gaat er ook af van de toekomstige pensioenen van jongeren.
De neoliberale economie wil door, en dan vooral de beurs. Intussen raakt Nederland zowat al zijn beursgenoteerde winstgevende bedrijven kwijt.
We hebben in voorbije jaren gezien hoe wankel de beurs kan zijn. Nu wordt ons hele pensioenstelsel gekoppeld aan de beurs. Ons leven en zieleheil ligt straks bij de beurs. De verwachtingen zijn dat er nog een grotere beurskrach aankomt. Dat is ook niet verwonderlijk in een geldstelstel dat gebaseerd is op casinogokken.
We gaan moeilijke tijden tegemoet.



More information about the faircityamsterdam mailing list