<Fair City Amsterdam> Fwd: Malieveld zondag 28 juni (Actie tegen spoedwet) VIRUSWAANZIN

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Sun Jun 28 13:34:17 CEST 2020


From: Natuurbescherming ZO <natuurbeschermingzo at xs4all.nl>
Subject: Re: <Fair City Amsterdam> Malieveld zondag 28 juni (Actie tegen spoedwet) VIRUSWAANZIN
Date: 28 June 2020 at 13:32:22 GMT+2
To: abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com>

Dank voor je uitvoerige antwoord, Abraham.
Dit is de manier waarop we in Nederland problemen proberen op te lossen.
De term snuff-demonstratie heb ik zelf verzonnen, ik had ook Russische roulette-demonstratie kunnen schrijven. Het is maar een weergave van mijn ongenoegen hierover.

In tijden van pestilentie komen allerlei onderbuikgevoelens naar voren. Angst, ontkenning, geweld, plundering. Dat moeten we dus niet hebben. Wel een eerlijke inschatting op basis van wat we weten. Je hebt gelijk, Abraham, en daar zijn ook de specialisten, virologen, bestuurders, het over eens, er is meer wat we niet weten dan wat we wel weten. Wat we wel weten is dat in landen waarin nauwelijks lockdowns en maatregelen zijn genomen de gevallen van besmetting en de sterfgevallen zeer hoog zijn. Schrikbarend hoog, en dat treft vaak de armste groepen in die landen. Dat zou toch een reden moeten zijn om heel voorzichtig te zijn wat bijeenkomsten betreft waar veel mensen samenkomen en besmetting kunnen doorgeven. Better safe than sorry. De idioten Trump en Bolsonaro gaan letterlijk over lijken. Vandaar mijn term ‘snuff’.

In zo’n geval moeten ideële rechten (die te maken hebben met het bereiken van idealen zoals vrijheid, recht op demonstratie) even, dus niet permanent, wijken voor het recht op leven.
Wikipedia: "Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft gesteld dat het recht op leven het recht met de allerhoogste waarde is (The right to life is an inalienable right that is attributable to human beings and forms the supreme value in the hierarchy of human rights).”
Dat geldt voor jou, voor mij, voor iedereen. Dat is gelijkheid. Ik dacht dat het Hegel was die zei ‘Vrijheid is de erkenning van noodzaak.’
Vrijheid moet voor iedereen gelden anders is het onderdrukking, daarom is het erkennen van noodzaak zo belangrijk. Het is nodig om mensen te beschermen in deze tijd en dat heeft rechtstreeks met gelijkheid te maken.

Dat geldt ook voor zwarte mensen in de VS; maar het is geen absoluut recht, er zijn uitzonderingen op mogelijk. De mensenmaatschappij is nog steeds geen hemel op aarde.
Mijn standpunt is dat zeker in demonstraties die bedoeld zijn als protest tegen geweld uitgeoefend op burgers er ook gelet moet worden op mogelijke slachtoffers door rellen tijdens die demonstraties en in coronatijd door mogelijke besmettingen ten gevolge van bvb knuffelsessies. Hoe leuk dat geknuffel ook is het levert een risico op. De vraag is dan hoeveel risico wij willen toestaan, hoe begaan zijn we met de risicogroepen? Wie oud is moet maar rekening houden met de mogelijkheid eerder te sterven door dit virus? Er is een ernstige oversterfte, d.w.z. meer dan normaal. Als we dat normaal gaan vinden dan zijn we toch heel erg fout bezig. Dat leidt regelrecht naar discriminatie en ongelijkheid. Tegen jouw laatste paragraaf over de wet van de natuur heb ik een groot bezwaar. Ik vind dat een dergelijke redening niet in dit land past. Dan is het hek van de Dam, zoals we hier zeggen. Misschien ken je de Europese geschiedenis niet goed. Misschien kennen sommigen van onze immigranten hun eigen slavernijgeschiedenis niet goed (Ghana bijvoorbeeld was zowat de spil van slavernij). Tegen deze redenering van ‘ouderen gaan toch gauw dood’ zal ik mij altijd verzetten.

Ik vind dat ik in een land leef waarin het qua mensenrechten toch redelijk goed gaat, beter dan in veel andere landen, en zeker vergeleken met het verleden. (Wiki: "Slavery was historically a tradition in the Ashanti Empire, with slaves typically taken as captives from enemies in warfare.” Heel Europa heeft daar later ook gebruik van gemaakt.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Fragile_States_Index#/media/File:Failed-states-index-loop-2013b.gif <https://en.wikipedia.org/wiki/Fragile_States_Index#/media/File:Failed-states-index-loop-2013b.gif>
Maar we hebben het over het hier en nu. Het kan altijd beter, en je noemt een aantal punten waarbij het de verkeerde kant opgaat. Dat ben ik helemaal met je eens. Maar met verkrampt vasthouden aan eigen slachtofferschap uit het verleden is het lastig om een toekomst op te bouwen als anderen mogelijk weer tot slachtoffers gemaakt worden. Hoe noemen we dat ook weer? Het is niet productief, niet duurzaam.

Met vriendelijke groet,
Hetty 


On 28 Jun 2020, at 12:34, abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com <mailto:ABRAHAMSASH at hotmail.com>> wrote:

Ik begrijp de term snuff-demonstratie niet. Ik ben een migrant dat de Nlse taal nooit zal onder de knie krijgen.
Ik zocht naar de betekenis en er kwam tot zoiets uit: (1) "Snuff of snuffseks is een sadistische ondervorm van necrofilie waarbij iemand seksueel genot beleeft aan het verkrachten en vermoorden van een ander persoon." (2) "In bredere betekenis betekent het elimineren, of zich ergens van ontdoen. Het slachtoffer wordt dus geëlimineerd, zijn of haar leven wordt 'gedoofd'."
Wat dat te maken zou hebben met kritiek hebben en demonstraties houden tegen een beleid dat ons burger rechten en grondrechten kapot maakt is me een raadsel.

Ik ben geen viroloog wetenschapper.  in de wereld, vanaf 1930 zijn er maar een handjevol wetenschappers die zich bezig hielden en houden met de orthocoronavirinae.  Onder ons, in faircity, zijn zulke wetenschappers niet te vinden neem ik aan.

Onze kennis omtrent corona is van derde hands en misschien in het beste geval van 2e hands. Derde hands ofwel fear mongering van de media en de politiek, en 2e hands uit serieuze studies (boeken, wetenschappelijke artikels en dergelijk). Een ding is zeker, wij in Faircity doen geen wetenschappelijk onderzoek en wij ontwikkelen geen kennis omtrent corona, wij zijn consumenten van kennis.

In de loop der jaren daar tegenover hebben wij degelijk first hand kennis opgebouwd. Wij weten bijvoorbeeld wie heeft ons sociale volkshuisvesting kapot gemaakt; wij weten wie zich bezig hield met het kapot maken van onze gezondheidszorgsysteem; wij weten wie zich tot kort geleden bezig hield met het sluiten van ziekenhuizen en het verslechteren van de arbeidsrechten van de gezondheidspersoneel. Kortom wij weten wie Remkes en Rutte zijn, wij weten wat VVD, PvdA, CDA of D66 zijn.
Wanneer individuen en organisaties die zich generaties lang bezig hielden met het kapot maken van ons collectieve en individuele welzijn opeens zich ernstig zorgen maken over onze gezondheid, en vervolgens bereid zijn om ons grondrechten en basis zekerheden voor op te offeren omwille ons te verdedigen en reden van virussen dan word ik op z'n minst achterdochtig.

De  belangen zijn groot, aan de ene kant de farmaceutische monopolies, de IT multinationals en hun loopjongens in de politiek en de media, en aan de andere kant de gewone burger (mensen zonder de politieke en economische privileges van de elite) dat moet zien te overleven met de steun van de grondwet, grondrechten, burgerrechten en de verzorgingsstaat. 
Ik weet wat mijn positie in de samenleving is, ik ken mijn sociale klasse en mijn individualiteit. Ik ben zeker geen vrienden met de elite en hun loopjongens, niet omdat ik niet zou willen (ik houw van mensen ongeacht hun sociale klasse) maar omdat zij mij en mijn sociale klasse zoude nooit willen omarmen. Je kan niet met je hart iemand omarmen wie je onderdrukt en uitbuit.

De wet van de natuur is dat jeugd en schoonheid van korte duur is en dat sterven de enige zekerheid in het leven is. Wie zwak en / of oud is zal ziek worden en uiteindelijk zal sterven, met corona of zonder corona.

Veel plezier met jouw snuff - hobby's Hetty





Van: Natuurbescherming ZO <natuurbeschermingzo at xs4all.nl <mailto:natuurbeschermingzo at xs4all.nl>>
Verzonden: zaterdag 27 juni 2020 18:48
Aan: abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com <mailto:ABRAHAMSASH at hotmail.com>>
CC: faircityamsterdam at listcultures.org <mailto:faircityamsterdam at listcultures.org> <faircityamsterdam at listcultures.org <mailto:faircityamsterdam at listcultures.org>>
Onderwerp: Re: <Fair City Amsterdam> Malieveld zondag 28 juni (Actie tegen spoedwet) VIRUSWAANZIN
 
Hou toch op met die onzin. Een snuff-demonstratie!
Geweldig dat vechten voor de vrijheid om anderen ernstig te mogen beschadigen!

Hetty


On 27 Jun 2020, at 18:34, abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com <mailto:ABRAHAMSASH at hotmail.com>> wrote:



 Help om deze actie viraal te maken

Demonstratie VIRUSWAANZIN weer verboden! Kom toch!!! zondag 28-06-2020 Den Haag <https://youtu.be/odql_sWacZg>

	
Demonstratie VIRUSWAANZIN weer verboden! Kom toch!!! zondag 28-06-2020 D...
 <https://youtu.be/odql_sWacZg>


_______________________________________________
faircityamsterdam mailing list
faircityamsterdam at listcultures.org <mailto:faircityamsterdam at listcultures.org>
http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org <http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20200628/8300fcdb/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list