<Fair City Amsterdam> feel good or ....

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Fri Mar 19 22:41:22 CET 2021


Het beste wat je kunt doen, Abraham, is in de politiek gaan met je boodschap. 
Zelfs Biden ziet overal complotten. Is er in tegenwoordig.

Groet,
Hetty


On 19 Mar 2021, at 02:47, abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com> wrote:

Beste faircity mensen, Hetty,

Ik vind het jammer dat Hetty mij blijft framen, deze keer als pathologisch, onwetend en maf. Kwalificaties zoals paranoïde, extreemrechtse kip zonder kop zijn geen inhoudelijke argumentaties.
Ik richt deze reactie niet alleen aan Hetty maar ook aan jullie omdat deze manier van reageren is precies dezelfde tactiek dat de overheid en de media gebruiken om hun tegenstanders te censureren, te intimideren en de mond te snoeren. Dat gaat ons allemaal aan, omdat deze manier van communiceren beschadigt de basis van goede en oprechte communicatie, waar inhoudelijke argumentatie de basis vormt van kennisontwikkeling en waarheidsvinding. Wanneer mensen niet meer inhoudelijk naar elkaar luisteren en in plaats daarvan elkaar proberen te diskwalificeren op basis verdachtmaking en framing dan sterft de waarheid en de democratie.

Hetty, deze overheid is misschien jouw overheid wel, maar het is zeker niet mijn overheid, ik heb nooit voor ze gekozen. Deze overheid heeft geen fouten gemaakt: deze overheid is misdadig. Deze overheid heeft o.a. geheime contracten getekend met multinationale pharma bedrijven waarin deze vrijgesteld worden van aansprakelijkheid voor de gevolgen van hun vaccins. Dat is op z'n minst moreel verwerpelijk, zo niet misdadig. En dat is maar het tipje van de sluier.
Nog iets, wetenschaap is geen democratie, de meerderheid van stemmen bepaalt geen waarheid of integriteit. Hoe weet je dat deze specialisten integer zijn? Welke maatstaven gebruik je om dat te gaan bepalen?
Over vrijheid: het is maar een illusie. Ik zie vrijheid als rustmomenten in een permanente staat van dwang. Een goed functionerende democratische - met de nadruk op directe en participatieve - rechtstaat is voor mij vele malen belangrijker dan een abstract en polymorf idee van vrijheid. Mijn vrijheid eindigt waar jouw vrijheid begint en andersom, is het misschien een goed vertrekpunt. In andere woorden: behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden. Grondrechten, burgerrechten en directe toegang naar het rechtssysteem, ongeacht sociale klasse en financiële positie, is voor mij essentieel samen met referenda.
Over de pandemie en de maatregelen: Ik luister niet alleen naar wat de overheid, de media, de WHO en hun gekozen specialisten zeggen, maar ook naar wat andere specialisten zeggen. Ik luister met nadruk naar hoe machthebbers reageren op wat kritische specialisten vertellen. Wanneer machthebbers niet inhoudelijk reageren, maar in plaats daarvan de kritische stemmen verdacht maken, intimideren en censureren, dan weet ik dat de machthebbers niet kosher bezig zijn, en daar hoef ik geen wetenschapper voor te zijn.
Over Amsterdam en Almere: Wat voor Covid geldt, geldt ook voor huisvesting. Als mensen zonder dwang en uit vrije wil migreren heb ik er geen probleem mee. Wanneer mensen gedwongen worden om te vertrekken zodat de elite er hun voordeel mee kunnen doen, dan kom ik in opstand.
Over natuur en milieu: Ik heb het milieu niet verpest. De elites, in het verleden en heden hebben het gedaan, ik ben erin geboren. Toen ik op een jonge leeftijd van de milieuproblemen bewust werd, deed ik mijn best om zo min mogelijk aan deze destructie mee te doen. Helaas om deze mail te sturen moet ik meedoen aan deze destructie.
Ik vind dat jouw reactie getuigt van weinig historisch besef, dat je uit angst blijft hangen in het covid rookgordijn en dat het covid beleid al lang niet meer gaat over de volksgezondheid.

Beste faircity mensen, willen jullie kans geven aan Dr. Vernon Coleman en even luisteren naar de inhoud van zijn toedracht. Wees niet bang, naar hem luisteren wil niet zeggen dat jullie het met hem eens hoeven te zijn:
https://vernoncoleman.org/videos/covid-19-vaccines-are-weapons-mass-destruction-and-could-wipe-out-human-race <https://vernoncoleman.org/videos/covid-19-vaccines-are-weapons-mass-destruction-and-could-wipe-out-human-race>

Groeten,
Abraham


Van: Natuurbescherming ZO <natuurbeschermingzo at xs4all.nl>
Verzonden: donderdag 18 maart 2021 10:45
Aan: abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com>
CC: Bart Klaar <burospelen at gmail.com>; faircityamsterdam at listcultures.org <faircityamsterdam at listcultures.org>
Onderwerp: Re: <Fair City Amsterdam> feel good or ....
 
Abraham, dat er fouten zijn gemaakt door onze overheid mag duidelijk zijn. Maar die fouten leg jij uit op een nogal paranoïde manier en met de verkeerde conclusie. De overgrote meerderheid van integere medische specialisten, virologen enz. geven aan dat er eerder en meer maatregelen genomen hadden moeten worden. Jij rent als een kip zonder kop de andere richting uit: weg met die maatregelen want die zouden je vrijheid beknotten. Welke vrijheid? De vrijheid om anderen te beschadigen en de pandemie op zijn beloop te laten? Het recht op leven is een van de grootste vrijheden die we hebben. Ik blijf het bijzonder vreemd vinden dat je met je afschuw van covid-maatregelen aan dezelfde kant komt te staan als extreemrechtse figuren als Baudet, die het alleen maar erger zullen maken.

Dat onze wereld voor problemen staat die we zelf gecreëerd hebben is ook duidelijk. Daar moeten we aan werken. Geen opeenstapeling van mensen en dieren door verdichting in steden en bioindustrie bijvoorbeeld. Het neoliberalisme is de bron van veel onrecht. Dat zie je goed.
Wat de pandemie betreft die is voorspeld, maar er werd niet geluisterd. We hebben onze natuur en ons milieu behoorlijk verpest. Veel van wat je hieronder schrijft klopt wel. 

Maar we hebben het hier en nu over maatregelen om de pandemie te stoppen en zo weinig mogelijk slachtoffers te maken. Daar zit je met je tegenwerking van maatregelen volkomen fout. Het is een angstreactie die zo te zien op andere dingen gebaseerd is dan louter de feiten over de pandemie. Daar doe je jezelf geen goed mee.
En Amsterdam is geen heilige stad. In Almere valt ook goed te leven.

Groet,
Hetty


On 18 Mar 2021, at 05:08, abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com <mailto:ABRAHAMSASH at hotmail.com>> wrote:

Beste Hetty,

Mijn persoonlijke situatie is niet erg, met weinig geld heb ik een redelijk goed leven. Als ik mijn vader en moeder zou kunnen bezoeken dan zou ik met rust kunnen sterven.
Dat is niet te vergelijken met de ongeletterde plattelandse Aymara en Quechua vrouwen van mijn familie. Ik ben vergeten om te melden dat zij door de Rode Kruis werden bedrogen. Zij werden beloofd dat zij gevaccineerd werden tegen enge ziektes maar in werkelijkheid werden ze gesteriliseerd. 
Zij zijn niet de enige. Van Canada tot Argentinië en in alle andere continenten waar kolonialisme een rol spelt worden inheemse vrouwen nog steeds gesteriliseerd zonder hun toestemming. Zelfs in Israël dat is massaal gebeurt, met de Falasha -zwarte joden uit Ethiopia- en andere zwarte migranten uit Afrika.

Waar ik me zorgen over maakt is over het feit dat vanaf de uitbraak van de corona bijna iedereen werd opeens wetenschaper, viroloog, epidemioloog en statisticus. Zij herhalen klakkeloos wat zij in de media horen.
Weinig mensen hebben het fatsoen om te zeggen: 'sorry maar ik weet het niet zeker, ik heb niet de nodige kennis om te beoordelen of wat de media en de overheid ons de vertellen de waarheid is'
Er zijn genoeg wetenschappers, virologen, epidemiologen, statistici, sociologen, economen en artsen dat zeggen wetenschappelijke bewijs te hebben tegen het overheidsbeleid, zij worden helaas door iedereen genegeerd. Erger nog, zij worden gedemoniseerd en geïntimideerd. Dat is erg verdacht in een echte democratie.
Omdat ik geen wetenschapper en dergelijk ben, en omdat ik geen deelneem aan de overlegtafel van de elite, dan kan ik het beleid slechts beoordelen aan de hand van wat de betrokkene elite voor mij en mijn omgeving hebben in het verleden betekend.

Een paar dagen geleden heb ik een tekst over deze thema geschreven en uitgedeeld, hieronder een verbeterde versie:

Huisvesting, migratie, covid en pestwetten

Covid- of Coronapolitiek is een volstrekt nieuw fenomeen. Wat uniek is aan deze corona politiek is dat het voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid bijna alle politieke elites van de wereld gelijktijdig en goed gecoördineerd samenwerken, dat is nog nooit eerder gebeurd. Vooral hun pandemie en Covid marketing, reclame en promotie zijn de grootste wereldsuccessen ooit; zelfs als er al sprake zou zijn van een echte wereld pandemie, dan is het bijzonder hoe regeringen en bijna alle politieke partijen van uiteenlopende politieke oriëntatie en schijnbaar tegenstrijdige belangen, harmonieus samenwerken om de Covid politiek tot een succes te brengen, ondanks het vele verzet daartegen van de gewone mensen.
Wat bindt ze werkelijk? Waarom deze plotselinge kentering, deze kameraadschap en harmonie? Zou het de liefde voor de medemens zijn? De taak ervoor te zorgen dat mensen niet vroegtijdig doodgaan aan iets? De zorg dat het gewone volk eindelijk een goed en volwaardig leven kan leiden, ongeacht hun sociale klasse en hun economische positie?

Een dag voor de officiële uitbraak van de Corona leken de laatstgenoemde goede bedoelingen in de meeste landen geen rol te spelen. In het geval van Nederland is dit duidelijk te zien aan het (neo) liberale binnenlandse beleid dat de verzorgingsstaat systematisch kapot maakt, dat het de werkende steeds moeilijker maakt om te leven, huisvestingsgaranties zoals in de grondwet bedoeld (artikel 22) kapot maakt, dat op alles probeert te bezuinigen, alles te privatiseren en het hele land te onderwerpen aan een onnodig groeiende staatsschuld. Dit alles om een liberaal ideaal verder leven in te blazen, namelijk: Nederland aan de zogenaamde “vrije” markt over te laten ten koste van alles en iedereen. Dit omdat de “vrije” markt het genezende tovermiddel zou zijn voor alle kwalen in de wereld, met als resultaat dat de elite steeds rijker wordt en het gewone volk steeds armer. Maar ook de Nederlandse buitenlandpolitiek getuigde tot op dat moment niet van die humanistische zorg voor de medemens buiten Nederland, het tegenovergestelde is juist de regel. Onze politieke elite blinkt uit in ambitie, zij neemt permanent en driftig deel aan oorlog en uitbuiting van andere landen, met als gevolg: o.a. vluchtelingen uit die landen.
Hoe komt het dat uitgerekend dit slag mensen, met opvallende sociopatische en narcistische eigenschappen, plotseling het humanistisch licht ziet? Zijn ze opeens op een wonderbaarlijke wijze door Jezus in hun harten geraakt, of doen andere motieven deze kraaien een nieuw liedje krassen? 

Een volstrekt nieuw fenomeen is zeer moeilijk te doorgronden, zelfs voor grote eerbiedwaardige professoren, vooral als zij bang zijn om hun positie te verliezen of wanneer zij betaald worden om het niet te doorgronden, te zwijgen en zelfs te liegen. Misschien kunnen wij dit nieuwe fenomeen makkelijker begrijpen aan de hand van oude, maar nog zeer actuele ervaringen: als wij goed opletten dan kunnen wij een link zien tussen migratie, het volkshuisvestingbeleidsdrama van vandaag de dag, de middeleeuwse Pestwetten en het huidige coronabeleid.

Volkshuisvesting en covid
Als men de media, de politici en de ambtenaren vraagt over de huidige volkshuisvestingssituatie, dan zal men van hen te horen krijgen dat alles wat fout gaat maar een natuurverschijnsel is, net als Covid, met uitzondering van enkele incidentele rotte appels binnen de vastgoedindustrie en de financiële industrie, die hen een slechte naam bezorgen. Volgens hen is er hoe dan ook geen bewust kwade opzet in het spel.

Wie zich echter in dit thema echt verdiept en er zijn archieven en bibliotheken vol documentatie, studies en boeken over dit thema, ontdekt dat de sociale volkshuisvestingspolitiek het resultaat is van een onophoudelijke strijd tussen de hoge klassen en de lage klassen. Men ontdekt dat de verzorgingsstaat en haar Woningwet van 1901 niet uit liefde voor de medemens tot stand is gekomen, maar veeleer uit angst. De elite had al de nodige ervaring met klassenstrijd die tot een groot aantal revoluties leidde en daar had zij geen zin meer in. Zij zocht naar manieren om het volk duurzaam in slaap te sussen, omdat de gewelddadige onderdrukkingsmethoden die ze generaties lang tegen het volk had toegepast, niet het gewenste resultaat opleverde. Het volk moest iets gegeven worden, wat zij niet graag meer zou willen verliezen: een klein inkomen als je niet kan werken, een duurzaam dak boven je hoofd, gezondheidszorg voor als je ziek werd, etc. Hoe nederig ook: voldoende om waardig een bescheiden leven te kunnen leiden en om niet in armoede te creperen zoals vroeger normaal was. Het volk is aldus minder geneigd om in opstand te komen. Kortom de verzorgingsstaat. In ruil hiervoor mag de elite, of wel de oligarchen, zich rustig onmetelijk verder verrijken.
Echter, de elite was nooit echt blij met deze oplossing. Zij vond het vervelend om met het gepeupel de taart te moeten delen, hoe klein dat stukje taart dan ook was: zij wilde de hele taart voor zichzelf. En dus vanaf het prille begin van de verzorgingsstaat hebben de liberalen, de conservatieven en religieuzen en later ook de sociaaldemocraten er alles aan gedaan wat binnen hun macht lag, om deze verdeling te dwarsbomen.

Tot de komst van het kabinet Lubbers-III(1989) was de positie van arbeiders sterk genoeg om deze cowboys enigszins in toom te houden. Vanaf 1989 echter, veranderde alles: het kabinet Lubbers – Kok (CDA en PvdA) begon in de geest van Thatcher en Reagan het (neo) liberalisme in Nederland te introduceren. Tot 1989 behoorde ruim 80% van alle woningen in Nederland tot de sociale woningvoorraad. Na de WOII Nederland werd bekend als hèt land met het beste huisvestingssysteem in de wereld.Desondankshuisjesmelkers vierden feest, kun je nagaan. In principe genoot iedereen in Nederland van de garantie van huisvesting, ongeacht de eigen economische situatie. De rijken konden zich weliswaar zoals altijd alles veroorloven wat voor geld te koop was, daar tegenover hadden de arbeiders, de middenklasse en de onderklasse – van wieg tot graf – de garantie van een volwaardige woning. Het huren van een sociale woning was gekoppeld aan een vast huurcontract en dat was net zo goed als een woning bezitten.

Vanaf 1989 brachten Kok en Lubbers hier grondige veranderingen in. Onder het mom van verzelfstandiging begon de overheid – en zij is er nog steeds mee bezig – in samenwerking en in uitstekende coördinatie met meeste maatschappelijke organisaties, maatschappelijke ondernemingen, vakbonden, reguliere media, huurdersorganisaties, academici, wetenschappers, de EU, de vastgoedindustrie, de financiële industrie en bijna alle politieke partijen, aan de opzettelijke en doelbewuste privatisering van de sociale woningvoorraad. De sociale woningvoorraad en de gecreëerde woningschaarste was en is nog steeds miljarden euro's waard, de privatisering ervan maakt nog steeds alleen een bevoorrechte groepje mensen erg rijk.

In de laatste 30 jaar werd er bijvoorbeeld een totaal van ongeveer 2 miljoen sociale woningen in Nederland gesloopt, 90% ervan in perfecte bouwkundige conditie, puur omwille van speculatie, om kunstmatig woningschaarste te creëren en een golf van nieuwbouwprojecten mogelijk te maken. 
Een verpauperingsbeleid van gehele wijken in Nederland werd ingevoerd om oude huurders met een lage huur te ‘motiveren’ om te verhuizen naar duurdere woningen. Met het voorwendsel dat arme mensen en achterstandswijken niet goed zouden zijn voor de samenleving werden hun sociale woningen aan kapitaalkrachtigere mensen verkocht en een deel in de “vrije huur” sector gezet. De huurprijzen werden gigantisch verhoogd. Wie de nieuwe ‘sociale’ huur niet meer betalen kon, kreeg van de overheid huursubsidie. Dat wil zeggen dat de huisjesmelkers door de staat werden en worden gesubsidieerd om de huren te mogen verhogen, zonder dat zij het gevaar van opstand lopen.
Voor kopers met een klein vermogen zijn er eveneens subsidies.
Huurders van de middenklasse met een goed inkomen werd schuldgevoel aangepraat omdat zij in woningen zouden wonen die bestemd zijn voor de allerarmsten. Zij werden opeens scheefhuurders genoemd. Iets wat in historische zin absoluut niet waar is en zij werden onder druk gezet om, of hun eigen sociale woning te kopen of naar elders te verkassen waar zij een huur moeten betalen die zogenaamd beter bij hun inkomen past. Alsof een goed inkomen voor het leven gegarandeerd zou zijn.
Wat gebeurt er wanneer iemand met een goed inkomen opeens langdurig werkloos wordt of alleen werk vindt met een laag salaris of kleine winst? Wordt zo iemand door de overheid geholpen aan een sociale huurwoning die bij zijn nieuw lage inkomen past? Nee dus, die mensen worden gewoon dakloos; zij hebben hun best niet gedaan, hun ellende is alleen aan henzelf te wijten. Zij kunnen in allevrijheid, gelijkheid en broederschap onder een brug creperen. De typische liberale moraal.

Er zijn niet genoeg rijke mensen om de massale verkoop van sociale woningen mogelijk te maken – niet iedereen kan een woning cash betalen – en daarom sprong de overheid in samenwerking met de financiële industrie weer bij met de Hypotheekrente aftrek, met als gevolg dat de rijken met deze subsidies nog rijker worden. De middenklasse en lagere klassen zijn voor het leven met schulden opgezadeld. Wie de hypotheek niet meer kan betalen wordt dakloos (duizenden per jaar in Nederland) en heeft geen kans om aan een sociale woning te komen. De woningprijzen gaan voortdurend omhoog. De “vrije” marktprijzen van de woningen worden door de overheid in samenwerking met de vastgoedindustrie en de financiële industrie bepaald. Wat is vrij hieraan? Een kartel zou ik eerder zeggen!
Deze privatisering vond niet in één keer plaats maar werd stapsgewijs ingevoerd en het is nog lang niet klaar. De privatisering is onderdeel van een veel groter plan. De elite was met het beramen van deze plannen al lang voor dat Wim Kok aan de macht kwam bezig; de PvdA heeft het wel makkelijker voor de oligarchen gemaakt.

Hebben jullie ooit van de volgende agendapunten gehoord?

● kleine gemeenten moeten worden opgeslokt door grotere gemeenten ● van Amsterdam tot Rotterdam, het moet één gemeente worden: de gemeente Randstad ● de randstad moet de hoofdstad van West-Europa worden, met de grootste haven en het grootste vliegveld ● metropool Randstad met 6,5 miljoen inwoners, een megastad ● De Deltametropool met 8,5 miljoen inwoners. De Nederlandse stichting Megacities, de Vereniging Deltametropool ● Nederland, een Megacity met 30 miljoen inwoners. VNO-NCW, de Structuurvisie Randstad 2040 ● Amsterdam moet tot 2 miljoen inwoners groeien. Hoogleraar Zef Hemel (UvA) ● Hoogbouw ● Verdichting ● Nederland moet de Silicon valley van Europa worden: Eemshaven Google Datacenter, Microsoft Datacenter Middenmeer ● USA Silicon Valley Paradox: In 2017, 27% van de Valley leefde in armoede. Zelfs werkenden zijn daklozen. Is dat wat wij willen voor Nederland? ● Al deze punten hebben direct met het huisvestingsbeleid en bevolkingspolitiek te maken● Dit is maar een tipje van de sluier.
Dit soort plannen werden door de oligarchen al voor de WOII beraamd. De meeste van deze plannen werden in beleid omgezet. Het gewone volk werd nooit geraadpleegd, net zoals met het huidige covid beleid, niet toen en niet nu, simpelweg omdat deze plannen nooit de belangen van het gewone volk dienen. De elites beconcurreren elkaar, maar spannen altijd als een vuist samen tegen het volk.

Wat jullie vast en zeker hebben gehoord, is dat gehele wijken zoals de Jordaan of de Pijp (Amsterdam) onder de bevolkingspolitiek hebben geleden. Huurders van de sociale sector in Amsterdam werden massaal naar de rand van de stad verjaagd of verdreven naar Almere, Leliestad, etc. om ruimte te maken voor rijke lieden, expats, vluchtelingen en studenten uit de hele wereld. Het gewone volk kan geen woning vinden of is meer dan 50% van hun inkomen kwijt aan wonen. Erger is de situatie van spookjongeren – Jonge Nederlanders van arme gezinnen van 18 tot 27 jaar uitgeschreven van BRP en GBA – of wel VOW in ambtelijke taal. Omdat ouders gedwongen worden om te kiezen tussen hun net volwassen geworden kind thuis te houden, met als gevolg op uitkering en huurtoeslag te worden gekort, wat kan leiden tot dakloosheid van de ouders zelf, of eigen kind uit huis te plaatsen. Deze jongeren - in 2020 rond 100,000 - worden dakloos en kunnen o.a. niet eens een paspoort aanvragen. Daarnaast zijn ook volwassen spookburgers.

De huur zou nooit meer dan 25% van het totale salarismoeten bedragen, zonder subsidies ;
Zaken die tot de primaire levensbehoeften behoren, zoals huisvesting, moet je niet aan de vrije markt overlaten; ben je het daarmee eens?

Migratie en covid
Waarom kiezen werkgevers in Nederland ervoor om buitenlandse arbeiders zoals expats in dienst te nemen, in plaats van gewone Nederlandse werkzoekers?
Als we de werkgeversorganisaties, politici en media moeten geloven dan is het te wijten aan de luie aard van de Nederlandse arbeider: Nederlanders willen niet werken zeggen zij. In werkelijkheid heeft dat er niets mee te maken. Uit wetenschappelijke onderzoek blijkt dat de Nederlanders, samen met de Japanners tot de volken met het hoogste arbeidsethos ter wereld behoren. Deze ethos is in de Nederlandse cultuur ingebakken, geïntroduceerd door de Calvinistische reformatie met als gevolg de geboorte van het moderne kapitalisme. Werken is God aanbidden, niet werken is zondig. 
Nederlanders ontlenen hun identiteit aan hun arbeid. Als je niet werkt dan ben je niets, ben je niemand, tel je niet mee. Het is beter om onzin werk te verrichten dan om niet te werken. Daarom worden Nederlandse werklozen doodongelukkig van niet werken. Maar inmiddels ook werkenden.
In werkelijkheid kiezen Nederlandse werkgeversorganisaties voor de import van buitenlandse arbeiders vanwege drie redenen, om de winst te maximaliseren, lonen omlaag te krijgen en vakbonden te verzwakken en het ligt dus niet aan het werkvermogen van de Nederlanders: Nederlandse arbeiders willen graag werken maar niet voor een hongerloon. Wanneer zij door werkgevers onheus bejegend worden dan weten zij de weg naar de vakbond, de rechter en hun sociale netwerk te vinden. Het is de permanente historische strijd tussen hoge en lage klassen. 
Daarentegen komen de meeste buitenlandse werknemers van tirannieke uitbuitende landen, dictaturen en zelfs oorlogsgebieden. Zij kennen de taal niet, hebben hier geen sociaal netwerk, kennen de lokale cultuur niet, zijn gewend aan machtsmisbruik en dus bang voor autoriteiten en werkgevers. Meestal doen zij niet aan vakbonden of politiek mee en zijn bereid om voor een hongerloon te werken. De levensomstandigheden zijn in Nederland nog altijd beter dan in het land van herkomst.
De situatie van vluchtelingen is nòg nijpender en die is absoluut niet aan hen te wijten: vluchtelingen worden onderworpen aan uitbuiting en een uitzichtloos bestaan als ongedocumenteerde, zogenaamd ‘illegaal’. Veel van hen krijgen nooit een verblijfsvergunning. Wie wel een verblijfsvergunning krijgt, wordt verder misbruikt door de elite, deze keer om de autochtone bevolking verder te verdringen van arbeid en huisvesting.
Dezelfde politici en politieke partijen die het mogelijk hebben gemaakt om arbeidsmigranten en vluchtelingen in Nederland toe te laten, zijn niet veel later opeens de politici die arbeidsmigranten aanvallen, om de indruk te wekken bij hun autochtone achterban dat zij werkelijk verontwaardigd zouden zijn over de verdringing van de ‘autochtone’ bevolking. Alles om herkozen te worden. Kortom leugens, bedrog en manipulaties, niet anders als met het Covid-beleid.

Middeleeuwse Pestwetten en Covid
In het verleden was het niet veel anders. Rond 1315 begon het klimaat af te koelen – de kleine ijstijd – en dat duurde tot ongeveer 1850:de oogsten mislukten regelmatig met als gevolg hongersnood voor de armen. De rijke mensen konden altijd aan eten komen. De oogst van 1346 – 1347 mislukte ook met hongersnood als gevolg. De Zwarte Dood – een echte pandemie – brak uit ergens rond 1346 en duurde in Europa tot ongeveer 1352, maar kwam in Europa veelvuldig terug tot en met de 19e eeuw, bij vlagen epidemisch en zelfspandemisch. Het werd voornamelijk door handelsschepen via de waterwegen verspreid. De graanhandel, zwarte ratten en hun vlooien, de afwezigheid van de natuurlijke vijanden van ratten door de snelle opkomst en groei van steden: dit waren wellicht de boosdoeners, maar erg zeker is de wetenschappelijke wereld hierover niet. Wij weten nog steeds niet wat de pest precies was. Het is een van de eerste pandemieën waar veel documentatie over te vinden is, verslagen uit die tijd en dat maakt het heel bijzonder. De pest discrimineerde niet: arm of rijk, wie besmet raakte stierf binnen drie dagen. Een derde van de Europese bevolking, in totaal – wereldwijd –tussen de 70 en 200 miljoen slachtoffers, stierfin de eerste periode eraan.
Boeiender zijn de politieke gevolgen ervan en die duurden ook tot in de 19e eeuw. De elite gebruikte de gelegenheid om het volk harder te onderdrukken. Angst leidde tot bezorgde, dwingende sociale controle op allerlei aspecten van het leven, met officiële achterdocht jegens armen, werklozen en minderheden. De pest was, net als terrorisme nu, reden om toezicht te houden op het leven van iedereen.
Door het massale sterven werden arbeidskrachten schaars. De lonen stegen even, maar niet voor lang. De elite die gewend was om naar wens te beschikken over horigen, werd geconfronteerd met dagloners en arme boeren dieopeens onderhandelden voor beter loon. Deze mensen begonnen te werken en wonen waar zij wilden en kozen zelf welke meester te dienen en welke niet. Opeens waren de dagloners niet meer bereid om voor een hongerloon het harde landbouwwerk te verrichten: een ondenkbaar situatie vóór de pest uitbraak. Wie zou er voor een hongerloon het voedsel willen verbouwen dat de steden nodig hadden? Iedereen was het er tot dan toeover eens dat werk een straf van God was, opgelegd na de zondeval. Iemand moest werken, de elite zeker niet.
De hogere klassen vonden deze situatie een bedreiging voor de oude sociale orde. In geheel Europa begon de elite wetten uit te vaardigen met als doel om de oude orde in stand te houden. Iedereen had een vaste plek in de sociale structuur en moest gedwongen worden om daar te blijven. Wetten werden ingevoerd voor de werkenden, vooral ploegers, landarbeiders en ambachtslui. Iedereen onder de zestig jaar oud, vrij of niet, met een kleine vermogen, kon verplicht worden om te werken voor een ander met een hogere status, in ruil voor eten, onderdak en misschien een beetje geld. Wie weigerde werd opgesloten. Snelrecht zonder tussenkomst van een rechter werd in die tijd uitgevonden. Lagere klassen mochten bij wet niet jagen in het woud, dat was een privilege voor  de elite.Armen werden aan het werk gezet in ‘huizen voor werk en bezigheid’; deze werkhuizen werden op den duur gevangenissen.Niemand mocht onderdak verschaffen aan buitenstaanders. Wetten legden vast waar iemand kon wonen en werken, het soort werk dat iemand diende te verrichten en tegen welk loon. Bureaucratische papieren werden belangrijk: paspoorten, visa, gezondheidscertificaten, uitreisvergunningen, aanbevelingsbrieven. Arbeiders mochten alleen met een vergunning op reis gaan. Als je geen papieren had kwam je nergens. Armen, werklozen, weeskinderen, zigeuners, joden, bedelaars, zwervers, vagebonden, arbeidsschuweno.a. hadden reden om in angst te leven. 
Klinkt dit een beetje bekend?
Kortom, als de elite op zo’n schaal kan samenzweren om de sociale woningen te privatiseren, en om met de toekomst van steden, met het leven van arbeiders, migranten en vluchtelingen te spelen, zelfs voor en na de 14e eeuw, dan waarom kan dat niet met Covid?
Bestudeer wat de staat werkelijk is en je zult ontdekken dat de staat een uitvinding is van de elite, al millennia lang. De staat is niet “de beste vriend” van het gewone volk! Wat doen we eraan?
Amsterdam, 17 maart 2021, Abraham


Van: Natuurbescherming ZO <natuurbeschermingzo at xs4all.nl <mailto:natuurbeschermingzo at xs4all.nl>>
Verzonden: woensdag 17 maart 2021 11:42
Aan: abraham vega <ABRAHAMSASH at hotmail.com <mailto:ABRAHAMSASH at hotmail.com>>
CC: Bart Klaar <burospelen at gmail.com <mailto:burospelen at gmail.com>>; faircityamsterdam at listcultures.org <mailto:faircityamsterdam at listcultures.org> <faircityamsterdam at listcultures.org <mailto:faircityamsterdam at listcultures.org>>
Onderwerp: Re: <Fair City Amsterdam> feel good or ....
 
Beste Abraham,

Alle respect en begrip voor jouw personlijke situatie. Ik denk dat we vroeger wel eens samen in een betoging tegen racisme en fascisme zijn terechtgekomen. Dus wat dat betreft hebben we dezelfde ideeën.

Maar wat jij nu doet is het ontkennen van miljoenen doden.
https://www.statista.com/statistics/1093256/novel-coronavirus-2019ncov-deaths-worldwide-by-country/ <https://www.statista.com/statistics/1093256/novel-coronavirus-2019ncov-deaths-worldwide-by-country/>

We hebben te maken met een wereldwijde pandemie. En we zien dat de landen die hun eigen bevolking slecht beschermd hebben voorop staan met het aantal doden. Het is de taak van de overheid om te zorgen voor orde en veiligheid. Ik eis van de overheid dat ze mij beschermt.
Dat onze nationale overheid fouten heeft gemaakt is duidelijk, maar dan in de zin van te weinig en te traag nemen van maatregelen.

Het gaat hier niet om het optreden van de Nederlandse politie, maar van het verhinderen van steeds meer doden wereldwijd. Ik val mensen aan met argumenten, niet met het uitdragen van besmettingen. Dat is een essentieel verschil. Kritiek moet te allen tijde kunnen, maar rellen en eisen om maatregelen af te schaffen zijn gevaarlijk en horen niet thuis in een democratische maatschappij.
Jouw viruswaarzeggerij is niet serieus te nemen.

Groet,
Hetty


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20210319/57239464/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list