<Fair City Amsterdam> Fwd[2]: RED DE MOESTUIN! NEMOLAND MOET BLIJVEN!

Jo M2M jo at xs4all.nl
Sun Mar 21 08:39:14 CET 2021


--
Jo van der Spek M2M
Soendastraat 6H Indische Buurt. 
1094BG Amsterdam
http://schipholbrand.net -------- Doorgestuurd bericht --------
Van: Kimbel Bouwman  a.k.bouwman at chello.nl
Aan: Bart Schut  bartschut at gmail.com , Menno Grootveld  rabotnik at xs4all.nl , Jo M2M  jo at xs4all.nl , P.W.B.J. van Ginkel  pwbjvanginkel at gmail.com , Hans  hans at famvdaa.nl
Datum: zaterdag, 20 maart 2021, 10:08p.m. +01:00
Onderwerp: Fwd: RED DE MOESTUIN! NEMOLAND MOET BLIJVEN!

>het draaiboek voor maandag 22 maart
>
>strijdliederen tegen stadsdeelgeweld
>
>
>Begin doorgestuurd bericht:
>>Van:  "Nemo" < voetpaden at gmail.com>
>>Datum:  20 maart 2021 16:45:13 GMT+01:00
>>Aan:  "Nemo" < voetpaden at gmail.com>
>>Onderwerp:  RED DE MOESTUIN! NEMOLAND MOET BLIJVEN!
>>
>>UITNODIGING
>>NEMOLAND SPEKTAKEL MAANDAG 22 MAART 10u
>>RED DE MOESTUIN! NEMOLAND MOET BLIJVEN!
>>De lente begint in Nemoland Westerpark op een heel trieste manier. Met grof geweld wordt komende maandag de jarenlange inzet van veel vrijwilligers weggebu l ldozerd en vernield in opdracht van de schooltuinmanager, met steun van het gemeente&stadsdeelbestuur. Natuurlijk gaan we dat niet met geweld tegenhouden. De natuur is niet agressief, onze planten kunnen zich niet verweren. We willen ons juist verbinden met de aarde en de tuin laten voelen dat we meeleven. We gaan de tuin op een symbolische manier afsluiten en bezielen met een manifestatie waarvoor we je van harte uitnodigen! Wel graag 1,5m afstand houden en mondkapje opzetten.
>>Maandag 22 maart 10u Nemoland Spektakel.
>>1.      Symbolische blokkade van de Nemoland Buurtmoestuin. De buurtmoestuin wordt afgegrendeld met vaandels en doeken.
>>2.      Het Nemokoor zingt strijdliederen.
>>3.      Beudeker, heer van Soelen (18e eeuws lusthof dat hier gelegen heeft)  verschijnt persoonlijk en reciteert originele gedichten over onze lusthof.
>>4.      We geven de aarde het (laatste) woord en gaan plechtig in optocht een kruiwagen met biologische aarde. planten en wormen verplaatsen van de oude naar de nieuwe buurtmoestuin, om daarmee de kracht van de aarde over te brengen, als een soort omgekeerde begrafenis: een nieuwe lente een nieuw begin! Met de bekende spreuk: Aarde heeft ons dit gebracht, Rijp werd het door zonnekracht. Zon en aarde, voor dit schenken, zullen wij in liefde aan u denken.
>>BUURTMOESTUIN NEMOLAND WORDT MAANDAG 22 MAART ONTRUIMD
>>SCHOOLTUINMANAGER KIEST CONFRONTATIE
>>
>>Op maandag 22 maart wordt de buurtmoestuin van Nemoland ontruimd en vernield. De kostbare biologische aarde met de planten en dieren wordt afgegraven en opgeslagen. De centrale manager van de Schooltuinen heeft het mandaat gekregen van wethouder Onderwijs Marjolein Moorman en stadsdeelbestuurder Carolien de Heer om Nemo een ultimatum te sturen met 4 dagen de tijd om de tuin te ontruimen. Dat was natuurlijk voor Nemo volstrekt onhaalbaar, onredelijk en confronterend.
>>De afgelopen weken waren allerlei oplossingen en compromissen aangedragen. Mathilde Andriessen heeft ingesproken bij de stadsdeelcommissie met een voorstel de moestuin tot medio april te verplaatsen naar de open plekken van de bostuin van Nemo. De beleidsadviseur Groen van de gemeente stelde afgelopen vrijdag nog voor de tuin te verplaatsen naar een verwilderd stuk grond bij de imker. Nemo ging akkoord. Maar de schooltuinmanager blokkeerde elke oplossing en stuurde aan op ontruiming en confrontatie, Een oplossing of compromis zou immers betekenen dat Nemo in haar ogen bestaansrecht zou krijgen, en haar doel is Nemoland in zijn geheel te ontruimen. Daarom wordt nu de moestuin waar tientallen vrijwilligers met enorm veel inzet gewerkt hebben, vernield, terwijl een oplossing in zicht was. Al eerder was het bezwaarschrift aan de gemeente niet ontvankelijk verklaard, maar het Raadadres van Nemo was nog niet behandeld. Toch zet de schooltuinmanager haar hakken in het zand. De stadsdeelcommissie is in meerderheid tegen de ontruiming, maar de PvdA stadsdeelbestuurder steunt helemaal de PvdA wethouder, met steun van een PvdA commissielid. Het stadsdeel is een verlengd bestuur geworden, en de gekozen commissie heeft eigenlijk niets te vertellen.
>>Per 1 mei heeft de gemeente de huur opgezegd van het buurttuinhuis, maar de advocaten van Nemo gaan er vanuit dat Nemo huurbescherming krijgt van de kantonrechter. Dus Nemoland blijft bestaan! Intussen groeit de steun vanuit de buurt en politiek voor Nemoland. Het gaat immers niet alleen om Nemo, maar ook om de toekomst van ons park, stadslandbouw en buurtgroen. Wordt dat bepaald door een centrale manager in het centrum, of door groene buurtorganisaties? Ook staan de bevoegdheden van stadsdelen ter discussie, en wil de gemeente meer betrokkenheid en inspraak vanuit de buurt. Dus Nemoland heeft de toekomst!
>>
>>Met vriendelijke groet
>>Mathilde Vincent Peter Margreet
>>N emoland Westerpark
>>Overbrakerpad 2
>>1014 AZ Amsterdam
>>020-6817013
>>0031 653604513
>>whatsap 0031 614283249
>>www.nemoland.nl
>>info at nemolan d.nl
>>facebook: www.facebook.com/nemolandwesterpark/
>>facebook vereniging: www.facebook.com/nemo.wandelaars
>>youtube playlist: nemoland amsterdam
>>google maps: nemoland westerpark
>>
<< ...>>
>>
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20210321/08e98b0b/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list