<Fair City Amsterdam> Support Bajesdorp en de Nieuwe Meent

patrice riemens patrice at xs4all.nl
Mon Oct 25 17:47:11 CEST 2021


Bedankt Eline, ik steun beide initiatieven van harte en ga kijken wat ik kan 'organiseren' - en roep iedereen dat ook te doen! Ciao Ciao, p+7D!


>   On 10/23/2021 10:30 AM Eline de Smet <elinedesmet86 at gmail.com> wrote:
> 
> 
>   Beste mensen,
> 
>   Ik ben al een tijdje niet meer op deze mailinglijst actief, maar wil graag iets onder jullie aandacht brengen. Er zijn twee mooie nieuwe initiatieven in aantocht in Amsterdam w.b. gemeenschappelijk wonen: bij Bajesdorp en de Nieuwe Meent. Beide zijn nog hard op zoek naar financiering in de vorm van 'crowdlending' en de tijd dringt want de start van deze nieuwbouw projecten staat gepland begin 2022, mits ze de financiering dit jaar nog rond krijgen. Op deze manier (combi van lening bij een Duitse bank en daarnaast leningen van mensen uit de eigen achterban) is destijds ook de aankoop van de NieuwLand mogelijk gemaakt. Je kan al investeren/ geld uitlenen vanaf €250 (je koopt dan een obligatie van €250 per stuk). Wie wil en kan, doen!! En wie weet heb je nog vrienden/kennissen die geld op de bank hebben staan waar ze voorlopig geen bestemming voor hebben (=>graag delen!). Op de websites van beide initiatieven kun je gemakkelijk via iDEAL je obligaties kopen.
> 
>   Bajesdorp: 
>   Wij zijn een groep woonactivisten en kunstenaars en samen hebben we een wooncoöperatie opgericht. Een deel van ons heeft in de gekraakte cipierswoningen van de Bijlmerbajes gewoond. We hadden gehoopt daar te kunnen blijven, maar de huisjes zijn ondertussen gesloopt. Ondertussen zijn we bezig om wederom ons plekje in
>   Amsterdam te creëren en gaan we een woon-werkpand bouwen op de plek waar
>   vroeger woning van de directeur van de Bijlmerbajes stond. In ons pand
>   zullen huurwoningen, ateliers en een theater komen. 
>   Hier ons promofilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ZlYGdxbea3w
>   Hier is onze website: https://vrijkoop.bajesdorp.nl/ https://vrijkoop.bajesdorp.nl/
> 
>   De Nieuwe Meent:
>   Huizen zijn er om in te wonen, niet om winst mee te maken. Deze overtuiging vormt de basis voor de Nieuwe Meent. dNM is een wooncoöperatie geworteld in de huisvesting-beweging, met de ambitie een gemeengoed te worden voor de stad van de 21e eeuw. Onze coöperatie is volledig gebaseerd op de principes van gedeeld gebruik en beheer en gaat voorbij aan privébezit en marktwerking. Door het samenbrengen van betaalbare woningen, gemeenschappelijk wonen, sociale zorg en solidariteit, dragen we bij aan een duurzame, inclusieve en eerlijke samenleving. Aan ons de eer om een flat van zeven verdiepingen te bouwen, waar ruim 50 mensen in kunnen wonen. We hopen hiermee ook andere projecten te inspireren, in Amsterdam en ver daarbuiten. Investeer in de Nieuwe Meent en steun een groeiende gemeenschap, dan bouwen we samen aan een toegankelijke en eerlijke stad.
>   Website: https://nieuwemeent.nl/
> 
>   groetjes,
> 
>   Eline
> 
>   _______________________________________________
>   faircityamsterdam mailing list
>   faircityamsterdam at listcultures.org
>   http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org
> 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20211025/a2a5ca44/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list