<Fair City Amsterdam> Het Groene Veld - juli

Het Groene Veld nieuwsbrief hetgroeneveld at gmail.com
Mon Jul 4 22:00:56 CEST 2022


Blijf op de hoogte van alle activiteiten op het Groene Veld

View this email in your browser (https://mailchi.mp/1588aa3149a9/het-groene-veld-april-16407039?e=63cdab456e)
Logo


** Zomer op het Groene Veld
------------------------------------------------------------

Inmiddels is de zomer in volle gang en mensen gaan al op vakantie, gelukkig voor de thuisblijvers zijn de festivals losgebarsten en is er overal in Amsterdam veel cultuur te beleven. Het Groene Veld kijkt terug op een mooie samenwerking met OCCII/Kinderpret. De prachtige voorstelling Adeloedeladelaar van muzikaal verteltheater Rode Maan was op 25 juni op het grote grasveld te zien en trok bijna 70 kinderen en volwassenen uit buurt en de stad.

In de maanden juli en augustus zijn er weer vele andere voorstellingen, concerten en activiteiten, die de nieuwsgierigheid prikkelen een selectie vind je aan het einde van deze nieuwsbrief. Hou de website van het Groene Vel (https://hetgroeneveld.amsterdam/take-off-festival-7-mei-2022/) d in de gaten voor aankomende programma’s.

Project Wildeman: The Sacred Life of Plants

5 t/m 8 juli

In The Sacred Life of Plants brengen muziektheatergezelschap Project Wildeman en beeldend kunstenaar Rosalie Wammes een intuïtieve versmelting van elektronische live-muziek, design en video-art. Een ervaring die verwondert, ontroert en vervreemdt.

The Sacred Life of Plants is een visueel concert. Een kleurrijke trip die je in trance brengt. De Plantenhoeder neemt je mee naar een wereld die anders is dan alles wat we gewend zijn. Een wereld zonder gesproken taal, waarin mens, technologie en plantenleven zich steeds inniger met elkaar verbinden. De voorstelling is te zien op 5 t/m 8 juli, aanvang 21.00 uur en 9 juli om 15.00 uur. Boek snel je ticket er zijn maar een beperkt aantal kaarten per voorstelling! Meer info: https://www.projectwildeman.nl/


** Café Restaurant op het Groene Veld
------------------------------------------------------------

Op korte termijn openen we een café restaurant op het Groene Veld, hiervoor is de vergunning verleend. In het begin zal het 3 dagen per week open zijn, met name rondom de activiteiten op het Groene Veld. Het café heeft een terrasje met de hele dag zon en is gelegen aan het waterbassin met lelies. Meer nieuws over openingsdagen, tijden en eten en drinken volgt zo spoedig mogelijk.

Kennismaken met een atelierhouder:

Nienke Grimme en Ries de Gooijer

Nienke en Ries waren in de laatste maanden hard aan het werk om naast het Pompgebouw hun loods neer te zetten. Daar gaat Nienke haar meubelmakerij Houtonoom weer opstarten, die bestaat inmiddels 17 jaar. Ze heeft afgelopen jaren aan zeer diverse grote en kleine projecten gewerkt. Veelal kasten, maar ook keukens, bedrijfsinterieurs en timmerwerk. Ook heeft ze met regelmaat stageplekken voor meiden aangeboden om ze mee te geven dat in de techniek ook voor vrouwen voldoening, creativiteit en werk te vinden is.

Ries gaat Houtonoom versterken met zijn uitgebreide technische kennis en staalwerk. Hij heeft een lange geschiedenis in de alternatieve muziek- en festivalwereld. Vanaf 2008 was hij werkzaam bij Paradiso als geluidstechnicus en coördinator gebouwbeheer. In 2018 begon hij als manager facilitaire diensten bij de Melkweg. Nu is het voor hem tijd voor iets nieuws en wil hij zich gaan richten op de versterking van Houtonoom, maar zal hij ook zijn eigen projecten gaan starten en de evenementen op het Groene veld ondersteunen. Nienke en Ries hebben drie zoons, Silas (13), Senne (11) en Ravi (7), die nu ook regelmatig op het Groene Veld te vinden zijn.

Nienke en Ries kijken er zeer naar uit naar uit om veel mooie dingen te gaan bouwen, hun kennis en kunde in te zetten voor het Groene Veld en te genieten van alle kruisbestuivingen die een plek als deze oplevert. Meer info: www.houtonoom.nl (http://www.houtonoom.nl/)

Het Groene Veld verbouwt het magazijn

We zijn begonnen met het opknappen van het 350m2 tellende gebouw dat we het Magazijn noemen. De ruimte wordt opgedeeld in meerdere secties, er wordt verwarming aangelegd en de bestaande elektravoorziening van 25A wordt opgehoogd naar 80A. We hopen eind augustus het Magazijn voor ingebruikname gereed te hebben, maar we kunnen daarbij best wel hulp gebruiken. Ben je handig en heb je wat tijd, stuur dan een mail naar info at hetgroeneveld.amsterdam. (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam) Het is een klein gebouw, maar binnenkort verdubbelen we het vloeroppervlak door op het dak strandhuisjes te plaatsen!


** Greep uit de komende activiteiten
------------------------------------------------------------
Op de foto Fadaja

Buurtborrel op vrijdag 15 juli. Elke 3e vrijdag van de maand is er een buurtborrel op het Groene Veld waarin buurtbewoners, Groene Velders en nieuwsgierige stedelingen elkaar steeds beter weten te vinden op een van Amsterdams mooiste terrassen. Aanvang zo rond 17.00 uur en iedereen is welkom.

Sara Hebe op 16 juli 2022 in het Machinegebouw. Politieke hip-hop, cumbia, reggeaton en tekno uit Buenos Aires. Sara Hebe nodigt je uit om te stuiteren, te springen, je vuisten op te heffen, je heupen en billen te cumbia-schudden, te rocken en te grooven. Aan dit optreden is een voorprogramma toegevoegd Fajadja uit Amsterdam (op de foto). Dit is een 6-koppige bass-heavy dansband met invloeden van o.a. discofunk, hiphop, reggae en ska. Sinds haar oprichting in 2016 hebben muzikanten van over de hele wereld, die elk muzikale roots van hun land met zich meebrachten, in de band deelgenomen. Ze hebben op allerlei iconische locaties in Amsterdam gespeeld en zijn nu voor het eerst in het Machine gebouw te zien. Meer info en kaartverkoop: https://tinyurl.com/5ad7sbvy

Green Ass Garden op 8, 15, 22 en 29 juli Kom je meehelpen om de prachtige tuinen rondom de 4 waterbassins en de aangrenzende bosschages nog meer te verfraaien? Meld je aan via greenassgarden at gmail.com (mailto:greenassgarden at gmail.com) of kom tussen 12.00 en 17.00 uur gewoon langs en vraag naar Cjara of Erica.

Zelf iets organiseren op het Groene Veld? We staan open voor allerlei ideeën: van muziek en kunst tot theater en lezingen, van sportactiviteiten tot filmvertoningen en poëzie, kortom er kan heel veel. Zowel op het mooie buitenterrein als in de twee zalen die we hebben. Heb je een idee of wil je meer weten, mail dan naarinfo at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam)

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences (https://gmail.us20.list-manage.com/profile?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=5488630ccd) or unsubscribe (https://gmail.us20.list-manage.com/unsubscribe?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=5488630ccd)
Logo
http://eepurl.com/hXSHZX
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20220704/15d56f67/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list