<Fair City Amsterdam> Het Groene Veld - update mei

Het Groene Veld nieuwsbrief hetgroeneveld at gmail.com
Mon May 30 17:41:36 CEST 2022


Blijf op de hoogte van alle activiteiten op het Groene Veld

View this email in your browser (https://mailchi.mp/89bcd8f3e517/het-groene-veld-april-16163403?e=63cdab456e)
Logo


** Terugblik Take off Festival
------------------------------------------------------------

Op zaterdag 7 mei 2022 vond het Take-Off Festival plaats op Het Groene Veld. Een gezellig en veelzijdigheid festival dat al snel uitverkocht was. Met theater, acts, live muziek, kunst en een heftige verlopende vossenjacht werd een publiek van jong tot oud bediend. Het festival trok bezoekers vanuit de hele stad maar ook buurtbewoners waren in groten getale aanwezig, zowel als vrijwilliger als bezoeker. In de buurt klonken vele positieve geluiden, ‘het festival op Het Groene Veld gisteren was gewoon geweldig! Ik voelde me eigenlijk weer jong’, stond te lezen op de buurtfacebookpagina. Het festival was daarmee een mooie start van het Groene Veld en smaakte vooral naar meer!

Geniet nog eens na (of haal in wat je gemist hebt) met foto’s van het Take -Off festival van fotograaf Guillermo España. Te bekijken op de nieuwe website van het Groene Veld (https://hetgroeneveld.amsterdam/take-off-festival-7-mei-2022/) . Die is sinds begin mei in de lucht is en waarop de volledige culturele agenda staat. Binnenkort ook nieuws over lopende activiteiten op het Groene Veld en de huidige gebruikers van het terrein.

Kennismaken met een atelierhouder:

Charley Ranzijn en zijn ouders Joost en Jane

Fleurige dichter Charley Ranzijn deelt samen met vader Joost Ranzijn en moeder Jane Waltman (niet op de foto) een atelier. Charley is dichter en performatief kunstenaar en (sinds corona) ook natuurkundeleraar. Charley treedt vooral op in de alternatieve scene onder de naam Tijdelijke Toon. Joost maakt na een carrière in de film en t.v. nu 3D kartonkunst en Jane geeft les en schildert en tekent. Het atelier geeft hen de ruimte voor verdere ontwikkeling.

“Het zorgt voor de juiste mindset, omdat het op dit bijzondere terrein is gesitueerd biedt het mogelijkheden voor nieuwe verbindingen, nieuwe samenwerkingen. We maken hier projecten die niet passen in de stad. Doordat de gemeenschap er is voelen we ons prettiger en is er veel kans om samen te werken. Misschien ook wel met elkaar. Dat is voor ons echt een verrijking en we verrijken die gemeenschap ook weer. We wonen hier zelf niet maar we voelen ons wel heel thuis. Doordat we nu dit atelier hebben, horen we er ook echt bij”. Charley heeft een tekst gemaakt over dit gevoel.

Soms vlechten de woorden zich

met moeite

Onhandig wankelen ze door de

lucht

Hier is het alsof de wereld

sproetjes heeft

Maar het woord groen past niet

over deze lente

Het woord vrij doet geen recht aan

dit gevoel

Wat je niet kan, ben je nog steeds

Ik ben het woord dat als een egel

Op je tong ligt

Dat slaapt als was het klein geluk

Charley Ranzijn 2022


** Het Groene Veld bouwt door
------------------------------------------------------------

Net voor het Take Off Festival kwam de verbouwing van het Machinegebouw gereed. Centraal op het Groene Veld gesitueerd gaat het per direct dienstdoen als multifunctionele ruimte voor muziek, theater en kunstproducties. Het biedt ruimte voor 250 bezoekers tijdens concerten. Uniek is het podium dat opgebouwd is uit stelconplaten die rusten op gewapende betonnen kolommen: zonder twijfel de meest robuuste en zwaarste ‘stage’ in Amsterdam. In een recordtijd van anderhalve maand hebben de ADM’ers in samenwerking met vrijwilligers en buurtbewoners de aanzienlijke renovatie uitgevoerd. Grenzend aan de zaal hebben we het lagere deel van het gebouw getransformeerd tot café-restaurant dat met enkele weken haar deuren opent. Het is omhoekt door een terras dat uitzicht heeft op een monumentaal waterbassin waarin de lelies nu snel zullen bloeien. De naam voor de ‘venue’ en het restaurant weten we nog niet. We weten wél dat de locatie met de geplande programmering een nieuwe ster zal worden aan het
culturele firmament van Amsterdam!

Album Release Bucket Boyz

Na wat Corona uitstel hebben de Bucket Boyz op 14 mei het album ‘We want you’ gepresenteerd in het Machinegebouw. Het album komt voort uit een reis naar Zuid-Amerika en is opgenomen met vele muzikanten van ADM, die in de loop van de avond ook allemaal aansloten. Het nieuwe betonnen podium werd daarmee goed getest. Het kersverse album is te bestellen via: zpankthebubble at gmail.com (mailto:zpankthebubble at gmail.com)


** Greep uit de komende activiteiten
------------------------------------------------------------

Sara Hebe op 16 juli 2022 in het Machinegebouw. Politieke hip-hop, cumbia, reggeaton en tekno uit Buenos Aires.

Sara Hebe nodigt je uit om te stuiteren, te springen, je vuisten op te heffen, je heupen en billen te cumbia-schudden, te rocken en te grooven. Met haar sterke stem en krachtige podiumprestaties is ze een van de meest opmerkelijke artiesten uit Latijns-Amerika. Samen met beatmaker en multi-instrumentalist Ramiro Jota en drummer Edu Morote weet ze elke zaal en elk festival op zijn kop te zetten. Wees er snel bij want de voorverkoop is al gestart via de website. (https://hetgroeneveld.amsterdam/agenda/)

Green Ass Gardening: Elke vrijdag tussen 12.00-17.00 kun je meehelpen om het Groene Veld verder vorm te geven. Geef je op via greenassgarden at gmail.com of vraag naar Cjara of Erica.

Buurborrel op vrijdag 17 juni: Elke 3e vrijdag van de maand is er een buurtborrel op het Groene Veld. Aanvang zo rond 17.00 uur en iedereen is welkom.

Zelf iets organiseren op het Groene Veld? We staan open voor allerlei ideeën: van muziek en kunst tot theater en lezingen, van sportactiviteiten tot filmvertoningen en poëzie, kortom er kan heel veel. Heb je een idee mail dan naar hetgroeneveld at gmail.com.

Oproep: Wij zijn nog niet tevreden over de vormgeving van deze nieuwsbrief, we zijn het programma Mailchimp nog aan het leren. Ben jij goed met Mailchimp en wil je ons een uurtje helpen? Mail ons: hetgroeneveld at gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences (https://gmail.us20.list-manage.com/profile?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=2c6a90db90) or unsubscribe (https://gmail.us20.list-manage.com/unsubscribe?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=2c6a90db90)
Logo
http://eepurl.com/hXSHZX
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20220530/055d90fb/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list