<Fair City Amsterdam> The international Free Cultural Space Gathering is coming up! Sunday 27th November !

Free Cultural Spaces Amsterdam freeculturalspaces at gmail.com
Mon Nov 21 08:37:32 CET 2022


Beste mensen,

The international Free Cultural Space Gathering is coming up!
Date: 27th November 2022
CET time: 15:30h - 18:00h
The internet link to the live stream of the gathering will be published in the next days!!

In het afgelopen jaar heeft het team Free Cultural Spaces Amsterdam de Declaration concerning the universal value of free Cultural Spaces opgesteld. In deze declaratie wordt op grond van een definitie van wat Free Cultural Spaces zijn, gesteld dat overheden verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van randvoorwaarden voor de creatie, ondersteuning, onderhoud en continuïteit van Vrije Culturele Ruimtes. In de Gathering op zondag 27 november bespreken we deze Declaratie.

Met Isis van der Well als moderator leggen we uit waarom deze Declaratie is opgesteld en waartoe hij dient. Multikunstenaar Aja Waalwijk presenteert een filosofisch en geestverruimend statement. Daarnaast geven een aantal internationale free Cultural Spaces middels een korte presentatie hun visie weer over de Declaratie. O.a. spreken vertegenwoordigers van vrije ruimten uit Europa zoals Christiania (DK), Uzupis (Litouwen), Gängeviertel (Duitsland), Doel (België), maar ook vrije geesten van ver daarbuiten zoals Jordan Zinovich (USA) en Janawirri F Yiparrka (Australië) en Amsterdam sluit aan met vrijhaven Ruigoord.
Live en online publiek kan vragen stellen over de declaratie of relevante noties maken.
De input van deze gathering wordt verwerkt en vervolgens wordt de hernieuwde Declaratie o.a. aan de Unesco ter acceptatie aangeboden.
 
Vanaf half 8 is er de film “Free Party – a folk history” van Aaron Trinder (2022)
De film is een unieke kijk op hoe een pre-internet radicaal verenigende jeugdcultuur (free rave parties in the UK) volledig explodeerde door mond op mond reclame en buiten de commerciële mainstream om, en hoe die creatieve en radicale energie een enorme heropleving ziet in de uitdagende politieke tijden waarin we ons nu bevinden.
Na afloop is er een live Q&A met de maker én ravers/free party organisatoren van het eerste uur, Mark Angelo Harrison en Debbie Griffith van de legendarische Spiral Tribe / SP23
 
Om 10 uur barst een passend en uitdagend muziekprogramma los met Yke Chronic uit Amsterdam, Insomniac Revoltekk uit de Italiaanse Alpen, Meltdown Mickey van de fameuze Spiral Tribe / SP23 uit de UK en Martha ZMK uit het duistere van Rotterdam.
 
Wees er bij en laat je inspireren ! Het precieze programma volgt snel online.
 
Meer informatie over de Declaratie, de internationale vrije ruimtes en alle deelnemers en artiesten op:
https://hetgroeneveld.amsterdam/event/gathering-free-cultural-spaces/ <https://hetgroeneveld.amsterdam/event/gathering-free-cultural-spaces/>
https://www.fcsamsterdam.nl/ <https://www.fcsamsterdam.nl/> (lees hier de Declaratie)

This gathering wordt georganiseerd in samenwerking met de Envisioning Free Space Conference in Amsterdam 24-27 November 2022.
https://envisioningfree.space/ <https://envisioningfree.space/>


Best regards,

On behalf of Free Cultural Spaces Amsterdam
Hay Schoolmeesters
Aja Waalwijk

G.J. Scheurleerweg 212
1027 BA Amsterdam
e: freeculturalspaces at gmail.com <mailto:freeculturalspaces at gmail.com>


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20221121/bc2495a7/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Free Cultural Space gathering  27-11-2022.jpg
Type: image/jpeg
Size: 502821 bytes
Desc: not available
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20221121/bc2495a7/attachment-0001.jpg>


More information about the faircityamsterdam mailing list