<Fair City Amsterdam> Het Groene Veld- ADM festival

Het Groene Veld nieuwsbrief hetgroeneveld at gmail.com
Wed Oct 5 15:15:38 CEST 2022


Blijf op de hoogte van alle activiteiten op het Groene Veld

View this email in your browser (https://mailchi.mp/b1043b117c93/het-groene-veld-oktober?e=63cdab456e)
Logo

Het is alweer 25 jaar geleden dat de groep ADM’ers die nu op Slibvelden zit de voormalige ADM scheepswerf in Westpoort kraakten. Dat was op zondag 12 oktober 1997 en dat gaat groots gevierd worden met een driedaags verjaardags-festival op 6, 7 en 8 oktober. De zaterdag is er speciaal aandacht voor kinderen. In deze nieuwsbrief zullen we een aantal optredens uitlichten.


** Programma uitgelicht
------------------------------------------------------------

Gewoontegetrouw heeft het ADM festival van alles te bieden zoals kinder-activiteiten, muziek-, theater- en circus optredens, workshops, installaties en nog veel meer. Natuurlijk is er ook lekker eten en drinken en gelukkig ook goed weer! Met bijna 60 (inter)nationale artiesten, bands, theatermakers, acts en workshop is het programma te omvangrijk om in deze nieuwsbrief neer te zetten. Op de website www.hetgroeneveld.amsterdam kan je het gehele programma zien. Het beste is natuurlijk om gewoon langs te komen.

Vaar mee met de melancholische hoempapunk van The Stokers, de explosieve cumbia van La Bande Fantastica, bak samen een taart met Reizend Broodje of maak je eigen Vrije Blije Vogel! Het complete programma komt tot stand zonder subsidie en met inzet van tientallen supporters. Hulde aan hen! Hieronder volgen een aantal optredens die je niet moet missen!

Milwaukee Wildmen

Milwaukee Wildmen heeft haar roots in het zuiden van Nederland, maar de leadzanger woont al een tijd in de aangrenzende buurt Elzenhagen. Deze wilde mannen rocken op podia in heel Europa met een pakkende mix van rockabilly en metal. Een Japans tijdschrift beschreef de band eens als ‘the missing link between The Stray Cats and Metallica’. Milwaukee Wildmen heeft een indrukwekkende podiumact met pompende slappin’ bass, schreeuwende gitaar en een bottenkrakende beat. Milwaukee Wildmen wordt gezien als een van de belang-rijkste psychobillyacts van Nederland. Zaterdag om 22.30.

Theatercollectief: Snowapple

Snowapple is een interdisciplinair en internationaal kunstenaarscollectief dat waarde hecht aan nieuwe ontmoetingen, samenwerkingen en artistieke experimenten. Snowapple maakt gedurfde experimentele en eigentijdse kunst voor een breed publiek, van jong tot oud. Snowapple staat voor openheid en reflectie. Ze waren al op de Slibvelden te zien maar nu voor het eerst op het Groene Veld met de voorstelling Blizzard. Een stuk van de wereldberoemde regisseur Evgeni Ibragimov. Zaterdag om 16.00

Les Slugs

Les Slugs, een Waals patapunktrio, bracht in 2019 hun nieuwste album uit getiteld ‘I am not your Friend.’ Op dit album gaat het over een wereld waarin valse vrienden, kernenergie, ontbossing, junkfood en egocentrisme alleen maar slechte herinneringen zijn. Dit album werd gratis achtergelaten door Les Slugs op terrasjes met als missie hun tijdgenoten te observeren en misschien wel een beetje te inspireren. Wordt lekker hard gespeeld dus neem oordoppen mee. Vrijdag om 22.00.


** Kennismaken met een atelierhouder
------------------------------------------------------------


** De veelzijdige Valentina Bruno
------------------------------------------------------------

De Italiaanse Valentina Bruno is altijd bezig. Zij maakt theater, is zangeres, en lichtechnicus. Zij heeft altijd autonoom werk willen maken in het theater en om onafhankelijk te kunnen werken heeft zij het vak van technicus geleerd. Valentina daagt zichzelf graag uit. Ze is bijna 20 jaar geleden naar Amsterdam gekomen om zichzelf te herontdekken op een nieuwe plek. Haar atelier biedt haar een plek om te werken, maar het is ook een plek om andere artiesten te leren kennen. De samenwerking met Circusbende is ontstaan dankzij het Groene Veld. Haar atelier heeft, tot haar eigen verassing, ook een schacht. Valentine wil hier een klein theater inmaken. Waar ze kleine voorstellingen kan geven, bijvoorbeeld met een poppentheater. De poppen daarvoor moeten nog gemaakt worden en Valentino hoopt dit met de kinderen uit de buurt in een aantal workshops te doen. Ze wil graag haar kennis delen over de speciale poppenkunst uit Napels. Tijdens het aanstaande ADM festival is zij coördinator lichttechniek
maar dat betekent niet dat je haar niet ook zingend kan aantreffen Valentine geeft ook zangles voor geïnteresseerden. Meer informatie: www.madambruno.com

Nog steeds hulp nodig!

Ben je een enthousiaste cultuurliefhebber en zoek je een leuke stageplek? Kom dan werkervaring opdoen bij het Groene Veld. We zoeken een energiek en fantasierijk persoon met uiteenlopende media-ervaring: mailchimp, facebook, wordpress, archivering/organisatie en/of tekstschrijven. Het is mogelijk om op korte termijn te beginnen. Stuur een bericht naar info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam?subject=null&body=null) naar ons en we vertellen je er alles over!

We zijn ook altijd op zoek naar productieve of handige handen voor o.a. lichte verbouw werkzaamheden, ondersteuning in het café of restaurant of bij het realiseren van de culturele producties. Ben je jong of oud en heb je wat tijd ter beschikking en lijkt het je leuk om mee te doen, dan willen we graag met je kennismaken en kijken op welke wijze we kunnen samenwerken. We bieden een gezellige werksfeer met leuke mensen op een uitdagend terrein met een hapje, drankje en tickets voor de evenementen. Info via info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam) .

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences (https://gmail.us20.list-manage.com/profile?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=54f704897c) or unsubscribe (https://gmail.us20.list-manage.com/unsubscribe?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=54f704897c)
Logo
http://eepurl.com/hXSHZX
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20221005/a58566dc/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list