<Fair City Amsterdam> Het Groene Veld - september

Het Groene Veld nieuwsbrief hetgroeneveld at gmail.com
Mon Sep 12 14:38:58 CEST 2022


Blijf op de hoogte van alle activiteiten op het Groene Veld

View this email in your browser (https://mailchi.mp/619f9226e04f/het-groene-veld-juli-16591791?e=63cdab456e)
Logo

De hete zomerdagen hebben lang voortgeduurd, maar het kantelpunt lijkt te zijn ingezet. Voor sommigen is september de beste maand van de zomer, opnieuw opgeladen, nog steeds warm water en rustige stranden, het drukke toerisme voorbij. Voor anderen is het de overgang naar de herfst, de terugkeer naar de normale bezigheden en het gedruis van de stad. Op het Groene Veld kijken we vooral erg uit naar een nieuw creatief seizoen!

Ben je nog niet op het Groene Veld geweest, dan wordt het de hoogste tijd om ons te bezoeken. In deze nieuwsbrief lees je over een aantal activiteiten die je kan bezoeken


** Paint & Beer
------------------------------------------------------------

Street art- en graffiti festival 17-18 september

Het street art- en graffiti-evenement Paint & Beer heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd in de culturele underground. Paint & Beer brengt lokale en internationale artiesten samen met het beste lokaal gebrouwen bier.

Het evenement is ontstaan in 2008 in het destijds gekraakte Villa Friekens met slechts tien artiesten. Door de jaren is het gegroeid tot een groot evenenmt met meer dan en honderd artiesten. Na een pauze vanwege Covid wordt het festival voor het eerst op het Groene Veld gepresenteerd, een ideale setting voor de meer dan levensgrote kunstwerken. Enkele van de bijna 40 kunstenaars kunnen we wel noemen Snub23, Sket, Ranarte, Luke Da Duke, This One, Gaaf Crew en de Mokum Muiters.

Kom vanaf 14 uur kijken hoe er 'live' street art- en graffiti kunstwerken worden gemaakt, dans op het muziekprogramma van de Rauwe School en geniet van de kwaliteitsbieren van Friekens Brouwerij en lekker streetfood. Kinderen, van peuters tot tieners, kunnen met een spuitbus of borstel in hun eigen area experimenteren. 's Avonds kan je wandelen in de enorme openluchtgalerij van vrij artistiek werk dat overdag is ontstaan terwijl het bier nog steeds vloeit en de muziek klinkt.

De dag erna is de tentoonstelling ook nog te bezoeken en is er de Artisanen markt met verfijnde koopwaar van kunstenaars, vakmensen en do-it your-selvers. Kom snuffelen! Info: https://hetgroeneveld.amsterdam/event/paint-beer-festival/

Uitgelicht: Muzikaal collectief Bandista

Bandista is een Turks muzikaal collectief, opgericht in 2006 in Istanbul. De band staat bekend om hun diverse muzikale stijl, doe-het-zelf-ethiek en linkse politieke houding. Bandista ontleent zijn naam aan de afkorting van ‘Bando Istanbul’. De band brengt hun albums gratis in eigen beheer uit. Van hun eerste release, De Te Fabula Narratur, werden 1000 exemplaren gratis verspreid op het Taksimplein. De EP van de band, Sınırsız-Ulussuz-Sürgünsüz, was opgedragen aan Festus Okey, een Nigeriaanse immigrant die het slachtoffer was van politiegeweld in Turkije.

Bandista heeft zijn wortels in de culturele diversiteit van Anatolië; maar de band heeft duidelijk een internationalistische benadering. Het geluid van Bandista varieert van Django tot Reggae, van Bratsch tot Ska, Dub en Afro-Beat. De basisformule van de band is om elk mogelijk geluid, tekst en beeld te deconstrueren ten gunste van een wereld zonder grenzen en klassen. Elke Bandista-optreden een experiment van woede en vervoering.

Dit is het enige Nederlandse optreden, dus wees erbij! Tickets via de website: https://hetgroeneveld.amsterdam/event/concert-bandista-turkey/

Subsidie nodig? Malak helpt!

Het nieuwe subsidiejaar staat voor de deur, maar het kan soms nog best lastig zijn om in je aanvraag antwoorden scherp te formuleren en tot de kern van je project te komen. Stichting Malak (https://stichtingmalak.com/) , huurder van het Groene Veld en Servicepunt Emancipatie (SPE), nodigen je daarom van harte uit om deel te nemen aan de ontwikkelsessie op vrijdag 16 september. O.l.v. van Sprekers Hannah Boersma (adviseur bij Diversion (https://www.diversion.nl/) ) en Marion Etman (Bureau Tawa Tawa (https://www.tawatawa.nl/) ) wordt dieper ingegaan op dit onderwerp. Deelname is gratis, zelforganisaties hebben voorrang op deelname en er is een gemeenschappelijke lunch. Er is beperkt plaats, meld je snel aan via info at spe-amsterdam.nl (mailto:info at spe-amsterdam.nl) .


** Buurtborrel en restaurant
------------------------------------------------------------

Op vrijdag 16 september vanaf 17.00 is er weer een bruisende buurtborrel. Een goede gelegenheid om met de gebruikers van Het Groene Veld, de bewoners van de Slibvelden en buurtbewoners vakantie-ervaringen uit te wisselen en de plannen voor het nieuwe seizoen te delen. Dit is ook een moment op kennis te maken met ons mooie vegetarische restaurant. Elke vrijdag heerlijk lokaal en vegetarisch eten voor rond de €7,-


** De Groene Stek
------------------------------------------------------------

In samenwerking met Circusbende geven we hernieuwbare energie letterlijk een podium met 'De Groene Stek'. De Groene Stek is een oude Mercedesbus die is omgebouwd tot energieverstrekker. Onder een dak van zonnepanelen fietst het publiek om het muziekpodium van stroom te voorzien. De Groene Stek heeft tijdens het Circusbende Festival de muziekoptredens voorzien van wel 40 kilowatt aan energie. De Groene Stek is gebouwd door mensen van het ADM en staat klaar voor de komende festivals op het Groene Veld om het publiek op een speelse en interactieve manier in aanraking te laten komen met de duurzame energiebronnen van vandaag.


** Gezocht stagiaire en vrijwilligers
------------------------------------------------------------

Ben je een enthousiaste cultuurliefhebber en zoek je een leuke stageplek? Kom dan werkervaring opdoen bij het Groene Veld. We zoeken een energiek en fantasierijk persoon met uiteenlopende media-ervaring: mailchimp, facebook, wordpress, archivering/organisatie en/of tekstschrijven. Het is mogelijk om op korte termijn te beginnen. Stuur een bericht naar info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam?subject=null&body=null) naar ons en we vertellen je er alles over!

We zijn ook altijd op zoek naar productieve of handige handen voor o.a. lichte verbouwwerkzaamheden, ondersteuning in het café of restaurant of bij het realiseren van de culturele producties. Ben je jong of oud en heb je wat tijd ter beschikking en lijkt het je leuk om mee te doen, dan willen we graag met je kennismaken en kijken op welke wijze we kunnen samenwerken. We bieden een gezellige werksfeer met leuke mensen op een uitdagend terrein met een hapje, drankje en tickets voor de evenementen. Meer info via de mail info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam) .

Organiseer zelf een project op het Groene Veld

De sociale ruimte op het Groene Veld kan tegen lage tarieven deeltijd gehuurd worden, voor een dagdeel, enkele dagen of langer. De ruimte komt met een basisinrichting, kan naar wens flexibel aangepast worden en is geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.

We zijn nieuwsgierig naar jouw goede ideeën en plannen voor projecten of presentaties op het gebied van muziek, kunst en theater en lezingen, maar ook sportactiviteiten, filmvertoningen, lezingen en poëzie. Deel ze met ons en dan kijken we of en hoe we jouw plan gaan realiseren. Er is veel ruimte op het Groene Veld zowel op het mooie buitenterrein als in de twee zalen. Heb je een idee of wil je meer weten, mail dan naar info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam) .


** Save the date: 6,7,8 oktober groot kunst- en cultuurfestival, info volgt snel!
------------------------------------------------------------

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences (https://gmail.us20.list-manage.com/profile?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=792edcc6b2) or unsubscribe (https://gmail.us20.list-manage.com/unsubscribe?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=792edcc6b2)
Logo
http://eepurl.com/hXSHZX
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20220912/9e83a357/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list