<Fair City Amsterdam> Het Groene Veld in juli

Het Groene Veld nieuwsbrief hetgroeneveld at gmail.com
Mon Jul 3 10:10:28 CEST 2023


Blijf op de hoogte van alle activiteiten op het Groene Veld

View this email in your browser (https://mailchi.mp/ebd1e8fba5d1/groeneveldinmei-17325108?e=63cdab456e)

De zinderende zomeravonden op Het Groene Veld zijn talrijk. Met name in het weekeinde zijn er op één avond op verschillende plekken meerdere activiteiten. Elk met een andere groep van geïnteresseerden.

Ze kruisen of ontmoeten elkaar in het hart van het Veld zelf of meer aan het eind van de avond op het rustiek vrije terras naast de sprankelende vogelfontein in het aangrenzende bassin.

Kom langs, streel je gevoel en snuif een machtige natuurlijke ervaring op die je in de versteende stad niet kan proeven! Zoals je hieronder ziet zijn er in de maand juli meer dan genoeg artistieke en sociale highlights.

Pick your choice and say hello to Het Groene Veld!


** 6. & 13. juli
------------------------------------------------------------

Stichting Malak: Ik ontmoet mij

⇨ Van 09:30 tot 12:30

⇨ Entree: Gratis

In 10 sessies leren deelnemers in verschillende oefeningen afgestemd op ervaringen in een collectieve cultuur, om te gaan met hun mentale problemen.

De training bestaat uit bewegings, spreek- en schrijfoefeningen uit de bio-energetica, familieopstellingen en emotioneel lichaamswerk.

We behandelen thema’s als zelfzorg en zelfliefde, uiten van emoties, patronen uit het ouderlijk huis doorbreken de positie van het individu in de gemeenschap en de man-vrouw relatie.

Lees meer hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/event/ik-ontmoet-mij/2023-07-06/)


** 7. & 28. juli
------------------------------------------------------------

The Green Screen!
Openlucht Cinema op het Groene Veld

⇨ Aanvang: 21:00

⇨ Entree: Donatie

Meer dan alleen een filmpje kijken in de openlucht. Op zwoele zomeravonden een goeie film kijken op een open plek in het bos, leuker wordt het niet. Vanaf een uurtje of acht is iedereen welkom voor een drankje en korte filmpjes om in de ‘mood’ te komen. Na de film gaat de muziek een tandje harder en verlichten we de plek nét genoeg om ervoor te zorgen dat je niet met een ander naar huis gaat dan met wie je gekomen bent ;-)

Vrijdag 7. juli beginnen we met The Blues Brothers en Vrijdag 28.juli beginnen we met The Big Lebowski.

(Daarna op 18 augustus & 8 september )

Heb je een fantastisch idee voor een film, wil je ons helpen met het organiseren, opbouwen of andere taken voor The Green Screen? de filmavond?  Mail dan naar info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam)

Lees meer hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/event/the-green-screen-buitenbios/2023-07-07/)


** 7. juli
------------------------------------------------------------

Het wordt G.A.A.F (Gezellig Acoustic As Fuck)

⇨ Van 20:00 tot 01:00

⇨ Entree: gratis

Mooie liedje, Sliezie Bitches, Gekke bietjes, Cheappo biertjes. Het wordt een mooie avond van akoestische romantiek tot keiharde breakcore gebonk.

Werner van de Vrede keert terug uit zijn singer-songwriter pensioen en de Flippin Bitches komen van vrolijk en duizelig tot glamoureuze en groteske jazz, brulesque, swing, bapboom spelen.

Lees meer hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/event/werner-flippin-bitches/)


** 7. - 9. juli
------------------------------------------------------------

[tbd] NOTACAMP

⇨ Vrijdag & Zaterdag & Zondag van 12:00 tot 04:00

⇨ Entree: +/- 15€

[tbd] is een 3-daags festival in het teken van alternatieve benaderingen van de technologische realiteit. [tbd] wordt gemaakt en gedragen door zijn deelnemers.

We verwelkomen iedereen die onze interesses en/of idealen deelt om aan te sluiten bij 3 dagen vol discussies, workshops, verkenningen en heruitvindingen van de overheersende paradigma's van software development.

Lees meer hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/event/tbd-notacamp/2023-07-08/)


** 8. juli
------------------------------------------------------------

WORD – Mana’s EP Editie

⇨ Van 19:00 tot 03:00

⇨ Entree: gratis

We are culture! Rauwe hiphop met exotische tunes. Een boss line-up: ROXMANA, ABELIX, FORCE10. Het wilde debuut van Roxmana entert je frequenties!! Ze brengt een aantal gekke MC’s mee om de toon te zetten voor haar allereerste EP. We hebben MPC Live beatmakers, vuurtjes, visuele artiesten, mad chillende locals, fashion catwalks, stalletjes met de geshowde kleding en meer, platendraaiers, een traditionele Molukse performance door Mana’s familie…

Lees meer hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/event/word-manas-ep-editie/)

12. juli

Punk Piknik

⇨ Van 19:00 tot 02:00

⇨ Entree: 7€

De Cataphiles, Haren, Tensö en Alien State brengen een punk avond vol DIY cultuur, rauwe beats en onbevangen lyrics. Een internationale mix met punk muziek uit Spanje, Duitsland, Letland en de Canarische Eilanden. Met vegan BBQ en een ‘freakshow’ van de hand van ‘Bloody Vag’.

Lees meer hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/event/paellia-punk/)


** 21. juli
------------------------------------------------------------

Buurtborrel

⇨ Van 17:00 tot 21:00

De buurtborrel is zoals gewoonlijk de 3e vrijdag van de maand. Deze keer is dat vrijdag 21 juli.

Kom langs en maak kennis met de vele creatievelingen op Het Groene Veld. Ervaar hun artistieke kracht en onbevangen wereldse blik. Laat je inspireren door de pracht van het terrein met zijn natuur en monumentale bouwwerken.

Buurtbewoners en andere Amsterdammers zijn welkom om een bio sapje of een speciaal biertje te drinken en naar hartelust uit te wisselen.


** 29. juli
------------------------------------------------------------

Namnezic

⇨ Van 19:00

⇨ Entree: Donatie

Speelse straatvoorstelling met muziek, circus, theater en dans, opgevoerd door een jonge club van 16 en 17 jarigen uit het noorden van Frankrijk.

Daikaiju & Zizabu

⇨ Van 20:00 - 02:00

⇨ Entree: 10€

Surfen op zeeën van kaas! Kabuki surf ninjas v.s. Space punk oma's op acid. Daikaiju is een Amerikaanse psych-surfband. Gekleed in Kabuki maskers geven zij een verbluffende live-performance met vurige show-effecten.

Zizabu als voorprogramma met een dodelijke combinaties van ska, hiphop en hardcore, lyrische lazerstralen en een punkrock passie.


** Kennismaken met een atelierhouder: Nadja
------------------------------------------------------------

Nadja Cohen woont in Amsterdam Noord en is aangesloten (geweest) bij Red Amsterdam Noord. Zo kwam ze terecht bij het Poortgebouw, waar ze schildert en tekent en foto’s bewerkt met de computer. Ze werkt veel met de computer. In het dagelijks leven als Content Manager. Organisaties huren haar in om websites en content op het internet te analyseren en te verbeteren/ aan te passen.  En naast deze 24 uurs baan runt ze ook nog een gezin met 2 kinderen van 9 en 12 jaar.


In het Poortgebouw huurt ze een kleine ruimte, waar de wanden vol hangen met inspiratiemateriaal en enkele tekeningen van haar zelf. Er staat een tafel, een stoel en een bank. De sfeer is rustig en kalm. Af en toe valt een ansichtkaart naar beneden. Het plakband laat na verloop van tijd los op de gipswand en dan dwarrelt een inspirerend kunstwerk naar beneden. Nadja kijkt er liefdevol naar.


Het Groene Veld is belangrijk voor haar. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar het niet gaat over Geld en Aanzien, maar een laatste stukje Amsterdam waar ze deel uit kan maken van een sociale groep om leuke dingen te doen, zoals de BosBios. Ze is lang filmoperateur geweest voor bioscopen als Rialto en werkte voor de IDFA en zelfs in Berlijn. Vanaf haar 19e jaar is ze een trouwe bezoeker van ADM festivals en Rijkshemelvaart. Ze is altijd betrokken geweest bij broedplaatsen in Amsterdam.


In de toekomst wil Nadja graag meer tijd hebben voor de kunsten en ze hoopt dan ook dat deze laatste broedplaats Het Groene Veld kan blijven. Ze heeft Theaterwetenschappen gestudeerd (samen met Lotte van de Berg, nu theatermaker op het Groene Veld) en is nooit meer gestopt met verhalen in haar hoofd om te zetten in beeld. Ze werkt met diverse materialen zoals fineliners, acryl en olieverf. Ze scant haar eigen tekeningen en bewerkt ze dan verder op de computer. Ze zou graag met stoffen willen werken. Als schilder is ze autodidact. Ze hoopt dat ze steeds meer tijd zal hebben om in haar atelier echt uit te pakken.

Ben je een enthousiaste cultuurliefhebber en zoek je een leuke stageplek? Kom dan werkervaring opdoen bij het Groene Veld. We zoeken een energiek en fantasierijk persoon met uiteenlopende media-ervaring: mailchimp, facebook, wordpress, archivering/organisatie en/of tekstschrijven. Het is mogelijk om op korte termijn te beginnen. Stuur een bericht naar info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam?subject=null&body=null)  naar ons en we vertellen je er alles over!

We draaien een gevarieerd en groot programma. Heb je zin om mee te werken in een barshift tijdens concerten of feesten of aan het helpen in de keuken om te preparen ? Laat het ons weten, we nodigen je graag uit.

We zijn ook altijd op zoek naar productieve of handige handen voor o.a. lichte verbouw werkzaamheden, ondersteuning in het café of restaurant of bij het realiseren van de culturele producties. Ben je jong of oud en heb je wat tijd ter beschikking en lijkt het je leuk om mee te doen, dan willen we graag met je kennismaken en kijken op welke wijze we kunnen samen werken. We bieden een gezellige werksfeer met leuke mensen op een uitdagend terrein met een hapje, drankje en tickets voor de evenementen. Info via info at hetgroeneveld.amsterdam (mailto:info at hetgroeneveld.amsterdam) .
https://www.facebook.com/HetGroeneVeld/ https://www.instagram.com/hetgroeneveld/ https://hetgroeneveld.amsterdam/

Want to change how you receive these emails?You can update your preferences (https://gmail.us20.list-manage.com/profile?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=0172b5c671) or unsubscribe (https://gmail.us20.list-manage.com/unsubscribe?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=0172b5c671)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20230703/ac755b5d/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list