<Fair City Amsterdam> Jaja, we zijn er weer! Dit is de Herfst Nieuwsbrief #1

Culturele Stelling van Amsterdam info at culturelestelling.amsterdam
Fri Oct 20 09:20:16 CEST 2023


Let's talk! Seizoenscafé in de steigers, Terugblik en NIEUWS uit de Panden.

View this email in your browser (https://mailchi.mp/c44551fe1e69/culturele-stelling-van-amsterdam-8858539?e=ab7187283c)
https://culturelestelling.amsterdam/


** In deze nieuwbrief
------------------------------------------------------------


** 21 OKTOBER

03 JANUARI

------------------------------------------------------------


** DEELNAME ADEV

1e SEIZOENSCAFE

NIEUWS UIT DE PANDEN
------------------------------------------------------------
CSA doet mee aan ADEV
Aanstaande zaterdag doet de Culturele Stelling van Amsterdam voor de eerste keer mee aan ADEV (Amsterdam Danst Ergens Voor (https://adev.nu/) ), dat al ruim 11 jaar georganiseerd wordt. Een demonstratieparade met dit jaar als thema 'Onteigen Dom Eigendom'. Op de wagen van de CSA vervaardigd Una Jongenelis een enorme nar. Vanaf 14:00 uur vertrekt de parade vanaf de Dam. Loop mee als je kunt!

Foto: Huub Zeeman
Seizoenscafé CSA vanaf januari 2024
Let's talk. Op woensdag 3 januari organiseren we het seizoenlijk terugkerende Dorpscafé voor alle Stellingspanden en cultuurliefhebbers: Want een ring van solidariteit kunnen we alleen zijn als we in contact met elkaar blijven. We werken aan een rijkelijk gevuld programma met onder andere Donderpreken uit de nieuwe generatie, voordrachten en performances, goede muziek en natuurlijk eten en drinken. Zet 'm dus alvast in de agenda: woensdag 3 januari 2024 in Plantage Dok.
Nieuws uit de panden

KATE (https://katekatekate.nl/)

Left / Over
Opening 3 november van 17.00 tot 21.00 uur
Open 4, 5, 11 & 12 november, 15.00 tot 17.00 uur

Met Laura Bouman, Joshua Goyenechea en Joost Vermeer.

“What is it that we leave behind, and what is it that remains to continue with? As we navigate through life, memories linger, like traces or scratches we bring along. We carry forward these memory scraps that embed themselves in the systems and patterns we construct around us: redefining value by reshaping of what is left, and over to continue with.”

VRIJPALEIS (https://www.vrijpaleis.nl/)

Opening 16 november 17.00 uur
Open 15-19 november

Met Tom van Teijlingen, Marcella Kuiper, Nils Mühlenbruch, Marcel Wesdorp en Annekatrien de Maar.

Een expositie over het kunstmatige en het organische.Vijf kunstenaars exposeren nieuw werk, waarin wonderlijke nieuwe werelden worden geschapen met zowel digitale als analoge middelen: geleide groeisels, irrationele structuren en digitale ‘glitches'.


25 JAAR PLANTAGE DOK!  (https://plantagedok.nl/)
Kom voor de kunst, blijf voor het feest!

Zaterdag 16 december
Open studio's 12.00 tot 17.00 uur
Feest vanaf 19.00 uur

Overdag zijn alle studio's te bezoeken, er is een tentoonstelling in de Dokzaal en de gallerie, ‘s avonds wordt er eten geserveerd en daarna is het dansen geblazen!

Line-up feest Spill Gold, Meral Polat Trio, Lifeless Past, Han Bennink & Oscar Jan Hoogland, ZEA, Periot, Yodel Queen en Rolodex, Mute en een bijzonder dansbare afsluiter met een politieke boodschap.

Aandacht voor het Groene Veld

Het Groene Veld als inspirerende sociaal culturele zone opgedoekt?

Er is een speciale plek die veel Noorderlingen en Amsterdammers het afgelopen jaar hebben ontdekt: Het Groene Veld. Een 7ha groot groen gebied net buiten de ring bij het Buikslotermeerplein. Buurtbewoners en de ADM Community hebben daar in een mum van tijd een prachtige, energieke ontmoetingsplek gemaakt. Honderden culturele dag- & nachtevenementen hebben er al plaatsgevonden en tientallen maatschappelijke projecten van initiatiefrijke Amsterdammers of instellingen gaven al een divers en inclusief framework aan deze springlevende plek.

Echter per 1 oktober 2024 eindigt de overeenkomst voor deze vrije culturele zone en het verblijf van de ADM community. Natuurlijk wordt er op grond van het succes van dit bottom up initiatief met de gemeente over voortzetting gesproken. Maar de gemeente plant een herontwikkeling van het gebied, waarin de buurt helaas onvoldoende betrokken wordt en waarin er geen plaats is opgenomen voor de ADM community. Zo moet er o.a. een hulpwarmtecentrale van Vattenfall komen, ligt er een grondclaim van TenneT en moet er een rugby veldje komen. Daarmee zou een vitaal buurtinitiatief in de kiem gesmoord worden en verdwijnt niet alleen 40.000 m2 natuur maar ook de cultuurprogrammering van ADM Community en de buurtbewoners.

Met enthousiasme hebben zij begin dit jaar een buurtvisie aan het stadsdeelbestuur aangeboden met constructieve alternatieven voor de door de gemeente geplande invulling. Inmiddels is er wat beweging bij de gemeente maar een oplossing ligt nog ver in het verschiet. Op korte termijn wordt er een petitie gestart om Het Groene Veld als explosieve rafelrand in het kader van de Expeditie Vrije Ruimte duurzaam voor stad en land te behouden. Houd de ontwikkelingen en het programma hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/media/) in de gaten.
Nodig ons uit
De Culturele Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie in en rond de stad waarin onafhankelijke creatieve initiatieven, zelfstandige woon-werkpanden en vrije culturele ruimten zich hebben verenigd. Nodig ons uit op bijvoorbeeld jullie A.L.V. zodat we beter weten wat we voor elkaar kunnen betekenen! Stuur een mailtje naar info at culturelestelling.amsterdam (mailto:info at culturelestelling.amsterdam?subject=Ha%20CSA%2C%20kom%20bij%20ons%20langs!) .
www.culturelestelling.amsterdam (https://culturelestelling.amsterdam/)

============================================================
Copyright © 2023 Culturele Stelling van Amsterdam, All rights reserved.
 U ontvangt deze email omdat u bent aangesloten bij de Culturele Stelling van Amsterdam of omdat u (beroepshalve) betrokken bent bij de CSA.

Our mailing address is:
Culturele Stelling van Amsterdam
p/a Oude Haagseweg 95-B1
Amsterdam, NH 1066 DC
Netherlands
Want to change how you receive these emails?
You can ** update your preferences (https://amsterdam.us8.list-manage.com/profile?u=8042ec4daf55f96618ff38691&id=da0ef7e05e&e=ab7187283c&c=d4d6198ab6)
or ** unsubscribe from this list (https://amsterdam.us8.list-manage.com/unsubscribe?u=8042ec4daf55f96618ff38691&id=da0ef7e05e&e=ab7187283c&c=d4d6198ab6)
.
 Email Marketing Powered by Mailchimp
http://www.mailchimp.com/email-referral/?utm_source=freemium_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=referral_marketing&aid=8042ec4daf55f96618ff38691&afl=1
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20231020/e0b80b8e/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list