<Fair City Amsterdam> Berichtgeving

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Mon Feb 26 12:55:58 CET 2024


Als het gaat om oorlog en vrede dan wordt de bevolking meestal buiten de besluitvorming gehouden. De NAVO en de EU, en ook het huidige demissionaire kabinet nemen beslissingen die niet democratisch zijn onderbouwd en vastgesteld. De huidige Tweede Kamer zit vol nieuwelingen  en hebben te druk met hun kabinetsvorming. Partijen die eerst tegen oorlog waren worden zwaar onder druk gezet, en zo wordt 'op democratische manier?’ verzet tegen oorlog ondergraven. De kopstukken van partijen die historisch voor vrede waren, stonden op Maidan mee te schreeuwen en te heulen met rechtsextremisten om het zacht te zeggen. Die stonden tijdens hun EU-mandaat onder de knoet van oorlogshavikken als Von der Leyen. Daar hebben we jammer genoeg dus niets meer aan.

Wat wel op grote schaal aan de gang is t.b.v. het volk, is censuur en het uitoefenen van zware druk op alle media, kanalen en journalisten die over de kwestie Oekraïne rapporteren. Het resultaat is niet meer en niet minder dan een zeer eenzijdige en oorlogszuchtige kijk op de situatie om de bevolking te sensibiliseren voor een echte oorlog. Dat moet stapje voor stapje, zodat de kikker niet merkt dat het water al aan de kook komt. 

Daarom is het in ons aller belang, dat we zelf een objectief oordeel kunnen vellen over wat er aan de gang is. Anders zitten we straks lekker op de bank met een biertje en chips te schreeuwen om oorlog … terwijl de Oekraïeners worden opgejaagd om verder te vechten, en sneuvelen (nee, niet 31.000 maar zo’n 500.000 zijn er gevallen of gewond - Von der Leyen sprak al een tijd geleden van 100.000 doden).
De VN en de EU zijn trouwens hoofdzakelijk bedoeld om oorlogen te vermijden. Daar lijkt onze nomenklatura radikaal vanaf te stappen.

Hieronder een lijst met boeken die van belang zijn. Jammer genoeg zijn er heel weinig boeken in het Nederlands geschreven of vertaald.

Aan te raden zijn vooral de boeken van Jacques Baud, die werkte voor de Zwitserse Strategische Inlichtingendienst, en was voormalig chef van de Vredesonderhandelingen van de VN. Hij heeft als specialist in de koude oorlog ook voor de NAVO en in projecten voor Oekraïne gewerkt. Hij weet dus van binnenuit wat er speelt.
Het boek van Röper is zeer gedetailleerd, bij wijze van spreken van dag tot dag. Dat van Meyer is zeer leesbaar.

De tragedie van Oekraïne -  Kees van der Pijl

Operation Z: The Hidden Truth of the War in Ukraine Revealed - Jacques Baud

The Russian Art of War: How the West Led Ukraine to Defeat - Jacques Baud

Ukraine entre guerre et paix - Jacques Baud

Wie der Westen den Krieg in die Ukraine Brachte - Benjamin Abelow 

Wahrheitssuche im Ukraine-Krieg - Thomas Meyer

Ein willkommener Krieg? - Wolfgang Gehrcke

Die Ukraine Krise 2014 bis zur Eskalation - Thomas Röper 

Russland verstehen? - Gabriele Krone-Schmalz

Hybris und Nemesis - Rainer Mausfeld

Endspiel Europa - Ulrike Guérot

Der Aufmarsch – Vorgeschichte zum Krieg - Jörg Kronauer

La Défaite de l’Occident - Emmanuel Tod

Gouverner par le chaos - Lucien Cerise

Les guerres illégales de l'OTAN - Daniel Ganser

Schwarzbuch EU & NATO: Warum die Welt keinen Frieden findet - Wolfgang Effenberger

Kognitive Kriegsführung: Neueste Manipulationstechniken als Waffengattung der NATO - Jonas Tögel 

Op dit moment is de berichtgeving van Russische kant, dus de diverse kanalen van RT, veel en veel objectiever dan die in onze media. Feitelijk, zonder oorlogspropaganda.

Groet,
Hetty


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240226/2fb5ae74/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list