<Fair City Amsterdam> Toevoeging

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Mon Mar 18 13:28:50 CET 2024


Die Strategische Falle - Georg Auernheimer

pag. 65 
"Der Euro-Maidan und die Aufrüstung der Ukraine: Vom Protest zum Putsch 

2009 — der Plan der USA, Georgien und die Ukraine zu NATO-Beitrittskandidaten zu machen, war ein Jahr vorher vorläufig gescheitert — begann die Regierung Barack Obama mit Joseph Biden als Vizepräsidenten ukrainisches Militär auszubilden, die Ukraine aufzurüsten und informell in die NATO-Strukturen zu integrieren. 
...
Noot op pag. 65: John Mearsheimer zufolge begannen die USA hingegen erst 2017 unter Donald Trump mit der Aufrüstung der ukrainischen Armee."

Auernheimer is dus goed op de hoogte van al zijn bronnen. Betrouwbaar boek dus. 
Er gebeurt in de geopolitiek zoveel dat het daglicht niet kan verdragen, dat regeringen constant feiten verzwijgen en ontkennen. Zelfs bij John Mearsheimer lezen we af en toe vergoelijkende taal over de VS politiek.
En dat ‘informelle’ gebeurt allemaal zonder enige democratische controle.

DeMorgen: "De Amerikaanse democratie heeft een lange geschiedenis waarin president, het Congres en andere regeringsinstellingen touwtrekken om het zwaartepunt van de macht. De roemruchte inter-agency battles. Obama wist de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie ondergeschikt te maken aan zijn persoonlijke staf, maar vat op het Congres kreeg hij nooit.”
https://www.demorgen.be/nieuws/hoe-machtig-is-de-amerikaanse-president-eigenlijk~b11065ac/?referrer=https://duckduckgo.com/

Tja, als die macht dan in handen valt van iemand als Trump, dan gaan de poppen aan het dansen.
Maar wat maakt het eigenlijk nog uit? Men heeft het in onze media graag over de Russische verkiezingen als schijnvertoning, m.i. er is een andere verkiezing die daar in negatieve zin met kop en schouders bovenuitsteekt, de Amerikaanse verkiezingsshow. En het politieke gedoe in Nederland zit ook muurvast, geen positieve beweging meer mogelijk. Een overgrote meerderheid van de Russen kregen feitelijk wel hun zin.
En Poetin heeft er ook zin in in.

Groet,
Hetty

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240318/a891b174/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list