<Fair City Amsterdam> Terreuraanval

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Sat Mar 23 09:36:39 CET 2024


Op de Russische tv-zender gisteravond enkel beelden van de toestand in Moskou bij de Crocus City Hall, met doorgave van informatie voor hulp en maatregelen, zonder mogelijke daders te noemen.
Onmiddellijk na deze aanslag hoorde ik in het nos-nieuws al meteen vertellen door een verslaggever ter plaatse (ik ken zijn naam niet, dus laten we hem maar Dr. Clavan noemen) dat de aanslag pertinent niet door Kiev is uitgevoerd.
Hoe wist hij dat dan in zo’n vroeg stadium van de avond? Was de voorbereiding van de aanslag dan al bekend bij hem? Waarom is dat dan niet meegedeeld aan Moskou? Of wilde hij zoals wel gebruikelijk is bij de NOS een officieel standpunt naar voren brengen? Dat luidt al zo’n twee jaar ‘Kiev heeft het niet gedaan’. Gelukkig hield hij zich deze keer nog wat in en zei niet dat het de Russen zelf waren die de aanslag hebben gepleegd. Je kunt ook te vaak loos alarm slaan.
Een paar uur later kwam in het clubje van OP1 met nog meer Dr. Clavan klonen het bericht dat er op Telegram een bericht van IS stond dat de aanslag claimt. Ene mevr. Clavan zei heel gevat over de Russische overheid: ‘ze weten het niet’. Heb je tenminste toch weer een sneer naar de Russen toe.
Er zijn nog meer theorieën in omloop.

Wij weten het nog niet. Een bericht uit de substack: 

https://open.substack.com/pub/korybko/p/clarifying-the-facts-about-the-crocus?r=9zg41&utm_campaign=post&utm_medium=web <https://open.substack.com/pub/korybko/p/clarifying-the-facts-about-the-crocus?r=9zg41&utm_campaign=post&utm_medium=web>

Hetty



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240323/fe23bf24/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list