<Fair City Amsterdam> Meten met twee maten

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Sun Mar 31 16:31:49 CEST 2024


Vandaag ook op Buitenhof aandacht voor de vermeende honderdduizenden euro’s die betaald zouden zijn in verschillende Europese landen waaronder Nederland aan politici. (Indien juist, vraag ik me af, verdeeld over hoeveel personen, elk duizend euro?) Omtzigt was In Buitenhof wat genuanceerder dan andere Nederlandse politici. 
Maar eigenlijk behoort deze kwestie helemaal tot het mediacircus dat enkel tot doel heeft Rusland in een kwaad daglicht te stellen en daar tegelijk een aantal Nederlandse politici bij te betrekken die kritiek hebben op de proxy oorlog tegen Rusland. Het gaat daarbij om het promoten van oorlog en militarisering, twee dingen die principieel niet thuis horen in de Europese unie die bedoeld is voor behoud van vrede en welzijn.
De aanval is de beste verdediging denken de oorlogszaaiers. Dat is een bekende en succesvolle tactiek die nu veel gebruikt wordt. Beschuldig je tegenstanders van wat je zelf doet. Zo maak je stemming voor oorlog en schakel je je tegenstanders uit. Zo ondermijn je elke kritische discussie over de op handen zijnde oorlog tegen Rusland.

Zo wordt de aandacht weggehouden van de realiteit, van datgene wat echt ontoelaatbaar is, en dat is het haatzaaien tegen Rusland en China, met als doel een oorlog of in elk geval de ondermijning van andere landen en het ondersteunen van staatsgrepen en regime changes. Daar moet met haatzaaien en disinformatie en het censureren van informatie hard aan gewerkt worden.
Wat Wilders ooit verweten werd qua haatzaaien valt in het niet bij wat bvb Frans Timmermans geflikt heeft toen hij op het Maidanplain stond mee te heulen met rechtsextremisten en neonazi’s voor de omverwerping van een legaal gekozen president van Oekraïne.

De kwestie betaling van Nederlandse politici door buitenlandse machten wordt weer erg selectief misbruikt. Er zijn tig Nederlandse ‘journalisten’ die geld krijgen van Amerikaanse instellingen of organisaties. Daar komen ze vaak gewoon voor uit, want wij zij doen is niets anders dan het weergeven van de standpunten van die organisaties en de VS. Dat zou voor andere landen ook moeten gelden.
De standpunten van andere landen zouden altijd meegenomen moeten worden in het bespreken van conflicten. Anders is er geen sprake van een eerlijke afweging van standpunten.
Het is jammer om te moeten constateren dat de Nederlandse media nauwelijks of geen aandacht hebben voor de standpunten van andere landen, en alles becommentariëren vanuit de officiële Nederlandse, d.w.z. Amerikaanse standpunten.
Van integere journalistiek kun je dan niet meer spreken.
Maar als het standpunt van de Nederlandse regering of nomenklatura geen kritiek veelt, en in feite niet deugt, dan neemt men zijn toevlucht tot het aanvallen van alle critici en wordt censuur ingesteld. 

Vooral de aanval van Frans Timmermans tegen Wilders is zo’n voorbeeld van omkering van alle waarden. In Oekraïne waren Nederlandse politici druk bezig met het ondermijnen van de legale regering. Dat is, wat fout zijn betreft, van een veel kwalijker categorie dan het mogelijk aannemen van geld van buitenlandse mogendheden in Nederland. Daar vallen doden bij.
In 2014 is de internetzender Hromadske tv betaald door de Nederlandse en Amerikaanse ambassade, plus Soros.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hromadske
Dat is van een heel ander kaliber dan de beschuldigingen tegen vermeende betaling van Nederlandse politici door buitenlandse mogendheden. Wat in Oekraïne gebeurde is het meewerken aan een coup en een proxy oorlog tegen Rusland. Haatzaaien van bijbelse omvang. 

Met andere woorden het gedoe in Nederland over betalingen aan politici is een rookgordijn om nog veel ergers aan de aandacht te onttrekken. Meten met twee maten is schering en inslag. De hypocrisie druipt van onze politici en media af.
De vredesbetoging vandaag was er een van stil protest tegen oorlog.

Fijne paasdagen,
Hetty-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240331/95f2493b/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list