<Fair City Amsterdam> stadsdeelcommissies

Kimbel Bouwman a.k.bouwman at chello.nl
Wed Nov 22 19:28:41 CET 2017


voorzitter Huurdersvereniging Westerpark Daniel Bosch interviewt wethouder Choho (D66) over nieuw bestuurlijk stelsel: https://www.youtube.com/watch?v=u_U7mtvuXdo

donderdag 23 november vanaf 20.15 uur in Zaal 100, De Wittenstraat 100:
buurtdebat over nieuw bestuurlijk stelsel met hoofdgast Jeroen Mirck, D66-raadslid uit Nieuw-West


Op 22 nov 2017, om 18:17 heeft El het volgende geschreven:

> wijkcentrum d oude stad organiseert info avonden over de bestuurlijke reorganisatie van de gemeente Amsterdam in 2018 en de mogelijkheid van deelname aan zg. stadsdeelcommissies  (pseudo-democratie??) door buurtbewoners en organisaties.
> sorry als jullie de nieuwsbrief zelf al hebben ontvangen, maar dit leek me nogal relevant. (Ik kan zelf niet naar de vergadering komen op woensdagen, donderdags alleen de tweede helft van de maand)
> 
> 
> Beste bewoners, 
> 
> Het bestuur van het Wijkcentrum d'Oude Stadt wil uw aandacht vestigen op het volgende: 
> 
> U kunt nog een reactie geven op de gebiedsplannen tot donderdag 23 november 12:00 uur. Zie: http://www.oudestadt.nl/inspraak-gebiedsplannen/ 
> 
> Zondagmiddag 26 november: Een Herfstmarkt in de Boomsspijker, Recht Boomssloot 52, gericht op bewoners van stadsdeel centrum en onder het motto "De kunst van uitkomen met je inkomen". Verenig het nuttige met het aangename. Zie: http://www.oudestadt.nl/uitkomen-met-je-inkomen/ 
> 
> Een paar bijeenkomsten over het nieuw bestuurlijk stelsel: In maart 2018 kiezen we niet alleen de gemeenteraad maar ook een stadsdeelcommissie: kandidaat- volksvertegenwoordigers in uw stadsdeel. U zult kunnen stemmen op politieke partijen, maar ook op bewoners die zich kandidaat stellen. Of verenigingen/stichtingen die met een kandidatenlijst komen.
> 
> Het gaat ons allemaal aan:
> Wat houdt het allemaal in? Wat doet zo'n commissie? Waarover neemt die beslissingen? Of is het alleen maar een praatclub? Op wie zal ik kunnen stemmen behalve politieke partijen? Hoe kan ik mij kandidaat stellen? Wat schuift het? Hoeveel tijd gaat het me kosten? Hoe kan mijn vereniging zich kandidaat stellen? 
> Kom met uw vragen (en/of om te luisteren en mee te praten) naar de bijeenkomsten die bij ons zijn aangemeld:
> 23 november, 20.15 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Zaal 100, De Wittenstraat 100 (Staatsliedenbuurt): een debat over de vraag of dit stelsel wel werkbaar is. Georganiseerd door enkele buurtjournalisten. Het debat zal worden gevoerd door activisten, buurtpolitici en kandidaten. Er zullen opnames gemaakt worden voor het SALTO-televisieprogramma KNOOPPUNT.
> 
> 27 november, 20:15 uur in de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 2011: bewonersbijeenkomst georganiseerd door Buurtorganisatie 1018. Klik HIER voor het programma, en om u eventueel aan te melden.
> 
> 27 november, 19:00 uur in de Boekmanzaal in het Stadhuis, voorlichtingsbijeenkomst door de gemeente voor bewoners stadsdeel centrum. Om u aan te melden, en voor datum/locatie in andere stadsdelen, klik HIER.
> Voor wat meer gemeente-informatie vooraf: klik HIER.
> Hopend u hiermee van dienst te zijn, en met vriendelijke groet,
> Het bestuur van Wijkcentrum d'Oude Stadt
> 
> zie ook deze info van de gemeente:
> https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/nieuw-bestuurlijk/#_blank
> 
> https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/nieuw-bestuurlijk/stadsdeelcommissie/
> 
> 
> _______________________________________________
> faircityamsterdam mailing list
> faircityamsterdam at listcultures.org
> http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20171122/6f33a6e7/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list