<Fair City Amsterdam> Pensioenstelsel

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Sun Jun 14 10:44:41 CEST 2020


Het Nelson Mandelapark is zeker een goede locatie. Maar het lijkt me voor besprekingen niet zo geschikt. Dan kan beter met Zoom iets georganiseerd worden.

Voorlopig is het nog afwachten wat de gemeente gaat doen in een aantal zaken. De Groenvisie staat ter discussie to 25 juni. Openbare ruimte, groen en verdichting in een metropool daar gaat het om.

Intussen loopt een onderzoek over het handelen van de burgemeester. Het is verheugend om te zien dat er zoveel jonge mensen racistisch politiegeweld afwijzen. Maar dat is geen eenvoudige zaak. De standpunten staan nog ouderwets tegenover mekaar. Een idealistische stellingname van daders en slachtoffers, en Nederland gelijktrekken met de VS is niet productief. Dat de burgemeester haar sympathie toont tijdens een demonstratie is prima, maar dan moet ze ook duidelijk zijn over uitspraken van bvb Akwasi. Verder ligt Gideon Everduim, alias Gikkels in Zuidoost met zijn voorgeschiedenis niet erg goed; hij loopt tegenwoordig niet meer met een t-shirt met een machinegeweer op. Hij is wel veranderd, maar er was zeker tien jaar geleden een verheerlijking aan de gang van de toestand in de VS en de geweldcultuur. Nu nog hoor je geluiden over het kleine verschil tussen Nederland en de VS. Daar moeten we voorzichtig mee zijn. Voor alle duidelijkheid hier een filmpje over waar wij in Zuidoost mee te maken hadden:
https://www.youtube.com/watch?v=VXVZclqzR1w <https://www.youtube.com/watch?v=VXVZclqzR1w>

Gelijkheid is iets absoluuts, en wijk je daarvan af om wat voor reden ook dan gaat het al mis. Dat heeft ook te maken met opvoeding en onderwijs. Gikkels had geen vader als rolmodel, en dat speelt jammer genoeg nog steeds in de Bijlmer. Op een gegeven moment noemde Gideon zich Gideon Gambier, met de naam van zijn moeder. Dat was een mooi gebaar vind ik. Er was ook een poging van Bijlmer Style om in de politiek te gaan, maar dat lukte natuurlijk niet door de ‘geweldcultuur' (alles ‘cultuur’ noemen is ook zoiets raars). Surinamers zijn ook niet gek. Recent nog kwamen Surinaamse vrouwen de straat op om te protesteren tegen het onderlinge geweld. Hen moeten wij steunen. Zij staan vaak ook alleen in de opvoeding van hun kinderen en participeren veel meer in de maatschappij. Ik heb bewondering voor vooral jonge vrouwen in Zuidoost. Die botsen dan vaak in de administratie van het stadsdeel met oude gewoonten en gebruiken en een simplistisch ingestelde nomenklatura (‘geef ze maar lekker veel barbecues, dan houden ze zich wel koest’). De burgemeester zelf noemde dat ‘een verwaarloosde organisatie, met veel verloop’. Jammer genoeg zie ik haar nog niet adequaat reageren. Zij moet het lef hebben om de oude garde van vooral witte ambtenaren die de boel belazeren de les te lezen.
Wat zwarte piet betreft, in Zuidoost is dit goed opgelost vind ik: een zwarte sintniklaas en een witte piet. We moeten zwarte piet niet over het paard tillen als symbool van onderdrukking. Het gaat om werkelijke achterstelling en dan gaat het ook om opvoeding en onderwijs die achterlopen.
Er komt ook terecht een discussie over racisme. Maar intussen wordt onze gezamenlijke toekomst weer flink aangetast door de neoliberale machthebbers. De beurs als regelaar van onze pensioenen! Het laatste bolwerk van privatisering lijkt de openbare ruimte te worden. In Zuidoost is tenminste nog ruimte om te demonstreren in crisistijd. Ik kan me niet met alles bezighouden, maar onze groene ruimte in Zuidoost is m.i. een basis voor een vreedzame samenleving. Dat zag zelfs Bijlmer Style in.
https://www.youtube.com/watch?v=qoTaaawUVDI&t=187s <https://www.youtube.com/watch?v=qoTaaawUVDI&t=187s>

Groet,
Hetty


On 14 Jun 2020, at 09:47, Vzw Vredesdoel <vredesdoel at gmail.com> wrote:

Wow, ook dat nog!

Geweldig dat je zo multifocaal waakzaam bent en deze groep attendeert op wat komen gaat.
De krach of hyperinflatie zou zomaar binnen anderhalf tot 2 jaar hier kunnen zijn.
De kracht van FairCity is in potentie dat het een buurtgedragen alternatief voor de B.V. Stopera & Co kan vormen.
Wanneer dit als een huis staat, kunnen de ambtenaren óns in '22 als opdrachtgever gaan zien ?!

Nu Patrice aangegeven heeft dat hij 'terugkomt zouden we wellicht niet een datum proberen te prikken < of > het herzieningsbesluit Lutkemeerpolder, om weer eens fysiek bij elkaar te komen -bijv. in het Bijlmerpark als de neongroene BLM-stippen nog niet zijn weggespoeld ? 

...because the times they are a-changin' 

gr. Frank


Op za 13 jun. 2020 om 12:47 schreef Natuurbescherming ZO <natuurbeschermingzo at xs4all.nl <mailto:natuurbeschermingzo at xs4all.nl>>:
Er lijkt een akkoord over een pensioenstelsel te zijn dat in 2016 ingevoerd zou moeten worden.
Wat mij opvalt is dat de pensioenen nu rechtstreeks gelinkt worden aan de beurs.
Dat lemmingen zich om de zoveel jaar de zee in storten om anderen te redden is een Disneyfabeltje. Maar in onze maatschappij lijkt het lemmingenprincipe meer armslag te krijgen, gedwongen dan. Zie de coronacrisis waarin de ouderensterfte door velen gezien wordt als onbelangrijk. Ook de impact van het virus op ethnische groepen lijkt nog niet echt door te dringen. Het gaat mijns inziens daarbij niet om genetische vatbaarheid maar om grotere besmetting ten gevolge van armoede en bevolkingsdichtheid. Amsterdam wil steeds verder verdichten. De ouderen zijn de kop van jut geworden. Maar alles wat nu van de pensioenen van ouderen afgaat, gaat er ook af van de toekomstige pensioenen van jongeren.
De neoliberale economie wil door, en dan vooral de beurs. Intussen raakt Nederland zowat al zijn beursgenoteerde winstgevende bedrijven kwijt.
We hebben in voorbije jaren gezien hoe wankel de beurs kan zijn. Nu wordt ons hele pensioenstelsel gekoppeld aan de beurs. Ons leven en zieleheil ligt straks bij de beurs. De verwachtingen zijn dat er nog een grotere beurskrach aankomt. Dat is ook niet verwonderlijk in een geldstelstel dat gebaseerd is op casinogokken.
We gaan moeilijke tijden tegemoet.
_______________________________________________
faircityamsterdam mailing list
faircityamsterdam at listcultures.org <mailto:faircityamsterdam at listcultures.org>
http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org <http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org>
<SPQA en duif.JPG>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20200614/e5d6758f/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list