<Fair City Amsterdam> Groenplannen van wethouder Ivens

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Wed May 13 14:07:19 CEST 2020


De wethouder kan beter kijken naar wat MOET.
Verdichting en kuddevorming is uit den boze in een tijd van virussen.
Belangrijk blijft: de burgemeester is verantwoordelijk voor orde en veiligheid, dus ook gezondheid. Als zij dit in gevaar brengt, dan zullen we bij de Commissaris vd K. moeten aankloppen. Barbecues en festivals zijn een groot risico. Meer groen is een noodzaak, maar niet voor meer evenementen.

Groet,
Hetty
http://www.heliam.net/Stichting/natuurbeschermingzo/blog/index.html <http://www.heliam.net/Stichting/natuurbeschermingzo/blog/index.html>


On 13 May 2020, at 13:21, Menno Grootveld <rabotnik at xs4all.nl> wrote:

Dag allemaal,

Wethouder Ivens heeft vandaag zijn plannen voor een 'groene stad' in 2050 ontvouwd. Voorlopig is er geen geld door de coronacrisis en alle bomen die de afgelopen jaren zijn omgehakt en vervangen moeten worden. Maar Ivens heeft volgens Het Parool wél een antwoord op de klimaatactivisten die in plaats van deze toekomstvisie zouden zien dat de Lutkemeerpolder onbebouwd blijft. Het stadsbestuur wil oude afspraken met de projectontwikkelaar nakomen, zegt Ivens. "Ik wil niet blijven hangen in een discussie over iets wat niet kan. Dan kijk ik liever wat wel kan."

Dit is in een notendop wat het probleem is met het huidige stadsbestuur. Ze spiegelen ons allemaal prachtige vergezichten voor (2050!) waar vermoedelijk niet veel van terechtkomt, en blijven vervolgens doodleuk volharden in de afbraak van wat er al IS.

Volgende week staan er acties op het programma in het kader van Shell Must Fall. Ik denk dat het zo langzamerhand tijd is voor een actie Ivens Must Fall, of beter nog: dit waardeloze college van B&W moet vallen!

Groet,

Menno


_______________________________________________
faircityamsterdam mailing list
faircityamsterdam at listcultures.org
http://listcultures.org/mailman/listinfo/faircityamsterdam_listcultures.org

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20200513/76a18b1d/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list