<Fair City Amsterdam> Bestuursrecht

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Mon Feb 7 11:20:09 CET 2022


Wat nu in de openbaarheid komt is werkelijk ongelooflijk. Je zou als burger verwachten dat de drie machten in dit land elk onafhankelijk van elkaar zouden werken, zoals dat overal voor waar wordt aangenomen en gepropageerd wordt. 
Nu blijkt dat wij al jaren een rechtspraak hebben die niet onafhankelijk is.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/02/rechtspraak-wordt-menselijker-a4084139 <https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/02/rechtspraak-wordt-menselijker-a4084139>
Zie bijlage indien de link niet opent.

Voorgaande decennia was het regel dat 'de rechter niet op de stoel van de bestuurder mag zitten', d.w.z. dat de rechter zich terughoudend moest opstellen bij juridische conflicten tussen burgers en overheid. In de praktijk betekende dat dat rechters de besturen bijna altijd gelijk gaven. Dat heb ik zelf een paar keer ondervonden in rechtszaken. Maar dat ook de Raad van State hierbij betrokken was is voor mij een zware klap. Dat verklaart ook de arrogantie en minachting voor de wet die colleges soms of vaak tegenover hun klagende burgers vertonen.

Veel zal er voorlopig niet veranderen, want individuele rechters kunnen nu wel hun houding aanpassen, maar dat is een kwestie van hun eigen persoonlijk oordeel, niet de regel.
Ongelooflijk! En dan hoorde ik voorgaande kabinetten zeuren over Polen en Hongarije. 
Zo kwam het dat burgers die besluiten betwistten voortdurend nul op het rekest kregen.

Groet,
Hetty

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20220207/2df00532/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list