<Fair City Amsterdam> De verkrampte multipolaire bandbreedte van het Wijde Wilde Westen

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Sun Apr 21 14:17:47 CEST 2024


We weten het allemaal. Er heersen momenteel twee verschillende mediawerelden, die van the powers that be, die in elk geval verkozen willen worden, en de werkelijke wereld die veel moeite heeft om gehoord te worden.
Zo weten we dat Biden in de media Netanyahu en Zelensky oproept om zich te gedragen als humane mensen. Dat is bedoeld voor de burgers die nog altijd geloven in the mockracy, freedumb and libbedy, wat dat ook moge zijn. In werkelijkheid gaan miljarden aan zware en zelfs illegale wapens naar alle hardlijners in de wereld die bezig zijn met genocide en onwinbare oorlogen.
Achter de media verschuilt zich een gore werkelijkheid, die al eeuwen dezelfde is, die van de hypocrisie om datgene wat moreel niet door de beugel kan salonfähig te maken. Dan gaat het altijd om onze ‘normen en waarden’. Om geld dus, om grondstoffen die overal ter wereld sowieso enkel toebehoren aan het Vrije Westen. En wee het land dat het aandurft om zijn eigen bevolking meer welvaart te leveren.

Als ik den heer Frans Timmermans in zijn driedelig pak zie aankomen om Wilders de les te lezen, dan zie ik niets anders dan een welgedane burger van de nomenklatura-klasse. Het enige wat hij nog mist is een hoge hoed, een chapeau claque, waarmee dit beeld compleet overeenkomt met de plaatjes van kapitalisten van een eeuw geleden. Allez, François, Yop la boum, t’est le roi du macadam.
Diegene die samen met Van Baalen stond mee te heulen met de rechtsextremisten op het Maidanplein leest Wilders de les over grondwet en democratie.
Zo werkt de verkrampte mediale bandbreedte van het Wilde Westen.

Een paar dagen geleden zag ik op Tageschau - Nachrichten een gesprek tussen twee vrouwen over de oorlog in Oekraïne.
Er werd voorzichtig gesteld dat uitgaande van de stelling ‘Rusland mag deze oorlog niet winnen’ - het vanaf het begin van de gevechten dagelijks met nadruk aangehaalde adagium van onze Obrigkeit (Superioritas) - we eigenlijk ook moeten aannemen ‘dat ook Oekraïne deze oorlog niet mag winnen’.  Er zit dus toch beweging in. Of het begint intussen te dagen wat er aan de hand is.
Dat komt overeen met de werkelijkheid en de inspanningen die het westen zich getroost. Het ging nooit van harte, en 'geen troepen on the ground' blijft geldig met een paar uitzonderingen. Personen als Liz Truss die zich bereid verklaarde op de nucleaire knop te willen drukken, werden fluks van het politieke toneel verwijderd.
Dat neemt niet weg dat er nu een aantal landen de plak zwaaien die in de terminologie van de G.I. Joe’s, net als gesneuvelden gemeld worden als FUBAR, fucked up beyond all recognition. Dat zijn vooral de VS, Israël (onder Netanyahu) en Oekraïne.

Het is onvoorstelbaar dat Oekraïne deze oorlog zal winnen, hoewel sommige oorlogsgeile heethoofden als Strack-Zimmermann nog steeds doormarcheren naar een keiharde aanpak, en hoewel dat nog niet algemeen en openlijk gezegd wordt, is het wel de realiteit op het slachtveld, ik bedoel slagveld. Toch wordt er voor de zoveelste keer met miljarden gestrooid. Wanneer stort de dollar in, vragen velen zich dan af.
Zie foto van war bitch ‘Strazi’. Dat mens had men meteen moeten verwijderen uit de politiek. Functie elders, zou ik zeggen, een leidende functie in een sado-maso inrichting, of zoiets. Het huidige feminisme is kennelijk ook ‘in een nieuwe wereld opgestaan’. Zowat alle ministers van defensie in Europa zijn vrouwen. Strazi geniet er in elk geval van.

Ik vraag me wel af hoe Oekraïne zich gaat gedragen als duidelijk wordt dat het Wijde Wilde Westen nog meer Oekraïense slachtoffers eist. De harde kern is al aardig geslonken - met intussen wel ruim meer dan 500.000 gevallenen, maar het land is nog steeds niet geschikt voor de EU noch voor de Navo. Dat kan een explosieve situatie opleveren. Ze zijn even gesust met de toegezegde miljarden, en het Westen moet nolens volens diep in de beurs tasten, wat hier op een gegeven moment ook op grotere weerstand gaat stuiten.
De gespleten houding van het westen inzake Oekraïne is een gevolg van zijn gespleten moraal.

Zelensky komt in eigen land steeds verder in een benarde positie. De bevolking is niet bereid verder te vechten. Het is waanzin om nu ook vrouwen en de hele bevolking op te roepen. In Charkov geven Russisch gezinde groepen hun wapens over aan de Russen. Er zijn al miljoenen Oekraïners gevlucht uit hun eigen land. Inderdaad, meneer Wilders, we krijgen met een nog groter immigratie-probleem te maken. Dank zij de bemoeiingen van onder andere heren als François Yop la boum.

Vooralsnog wordt aan de bevolking wijsgemaakt dat Rusland de oorlog niet mag winnen, zodat daarvoor alle staatskassen geplunderd kunnen worden. De andere werkelijkheid is dat tegelijk gewerkt wordt aan behoud van een situatie waarin Oekraïne ook niet mag winnen. Stel je voor zeg, ze zijn nog lange jaren helemaal niet geschikt voor opname in de EU en in de Navo.

Het is tegenwoordig lastig om inzicht te krijgen in wat de realiteit is als de leugens je om de oren vliegen en het vrij beschaafde ‘haatzaaien’ van Wilders door anderen is ingeruild voor een moorddadig universeel haatzaaien voor een nieuwe golf van kolonisatie.
Wat denken we van de westerse beschaving? Het zou een goed idee zijn als die er was.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240421/50598cba/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Strack-Zimmermann.jpg
Type: image/jpeg
Size: 175927 bytes
Desc: not available
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240421/50598cba/attachment-0001.jpg>


More information about the faircityamsterdam mailing list