<Fair City Amsterdam> Buitenhof

Natuurbescherming ZO natuurbeschermingzo at xs4all.nl
Mon Jun 10 10:39:11 CEST 2024


Het was een beschamende vertoning gisteren op Buitenhof. De presentatrice kroop bijna op de knieën van ome commandant der strijdkrachten en vond dat hij nu toch iets zou moeten doen tegen de ‘aanslagen’ van Rusland in Europese landen, waaronder het sprayen van blauwe slogans met een doodskist. Vanzelfsprekend had de militair het over de reden om Oekraïne militair te steunen en dat was natuurlijk het verdedigen van ‘onze normen en waarden’, zonder die verder te specificeren.
 
Wat zijn nu eigenlijk en feitelijk die westerse normen? Dat zijn niet de internationale verdragen of het internationaal recht. Rusland heeft geen Europese landen aangevallen en er is dus geen reden voor een illegale oorlog tegen Rusland. Baerbock heeft duidelijk gezegd dat het ging om het ruïneren van Rusland, in eerste instantie met sancties, en dat is op zich al in strijd met art. 2 van het Handvest van de Verenigde Naties, dat inmenging in andere landen verbiedt. Want het wordt steeds erger. Nu stuurt men al wapens die in Rusland burgerdoelen treffen. Dat is een oorlogsverklaring. Alleen de VN mag sancties instellen.

Dat die sancties niet werkten is intussen ook duidelijk. Volgens het CIA factbook staat Rusland nu op rang vier qua betalingsbalans (met Frankrijk op de 26e en de VS op de 209e wereldplaats). De sancties hebben de Russen verenigd in hun steun aan Poetin, en hun economie bloeit op. De Europese landen ondervinden zelf grote schade van deze sancties.
Het bevriezen van Russische bezittingen is volkomen illegaal en heeft al geleid tot de ondergang van Credit Suisse.

De westerse 'normen en waarden' die we waarnemen zijn onder meer het goedpraten van rechtsextremistische en neonazi milities, de inmenging in de politiek van andere landen, inclusief het plegen van coups en veroorzaken van onlusten, het ophemelen van een Oekraïens regime dat niet voldoet aan de democratische normen, niet voldoet aan de eisen voor toetreding tot de EU noch de NAVO, het instellen van censuur op informatie vanuit Rusland, enz. 
Allemaal illegaal, ondemocratisch, met als ultieme doel Rusland te ruïneren. Dat wijst op een totaal gebrek aan normen en waarden.

De EU-verkiezingen geven een duidelijke winst aan voor partijen die afwillen van verdere militaire acties tegen Rusland.
Door de Duitse oorlogszuchtige coalitiepartners is al van Van der Leyen geëist dat ze tegen ‘radicaal rechts’ moet opkomen. Dat heeft ze net gedaan, ze is tegen radicaal rechts en radicaal links.
Oorlogvoeren is het meest radicale wat je maar kunt bedenken, dus is het logisch om alle oorlogszuchtige partijen dan maar te bestempelen als rechtsextremistisch. Bij deze.
Dat wordt waarschijnlijk een behoorlijke botsing in de EU, waar het nu al een zooitje is. De westers normen en waarden zijn nog steeds gebaseerd op eigen vermeende superioriteit en voortzetting van het kolonialisme. Daar zijn al miljoenen slachtoffers voor gevallen in shock and awe.
Ik zie het somber in.

Hetty


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240610/b0f3b9d1/attachment.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list