<m2m-nl> politiek

Piet Roos p.roos22 at chello.nl
Tue Nov 11 16:32:10 CET 2008


Geachte mr. Steijnen en mede geadresseerden,

Omdat ik uw bezorgdheid om Miloud Fritass deel en ik onder de geadresseerden het fonds mis van waaruit zaken t.b.v. de slachtoffers van de Schipholbrand bekostigd kunnen worden breng ik dat onder uw aller aandacht. Het past m.i. niet dat fonds en de herdenking van dit jaar te vergeten nu er een blijvend monument op Schiphol is.
Wat betreft de diagnose PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis, weet ik niet door wie die gesteld is inzake Miloud Fritass, maar daarom vraag ik als lid van de KNMG u om hier in Medisch Contact aandacht aan te besteden, mogelijk door een second opinion als de diagnose PTSS al gesteld is door een psychiater, die deskundig is op het gebied van de ethnische psychiatrie. Veel Nederlands opgeleide psychiaters beoordelen vluchtelingen psychiatrisch vanuit de Nederlandse cultuur. Dat kan fout gaan.
Wat kamp Zeist betreft weet ik niet hoe het de Anarchistische Actiegroep vergaan is, die daar aandacht aan besteedde, maar hopelijk is dat allemaal goed verlopen.
Vanuit die hoop stuur ik verantwoordelijken van 'kerk in actie,' uit Drachten, Friesland, de PKN in Friesland, de stichting Respons van de kerk waar ik kom en de website met daarop de herdenkingsdienst van de Schipholbrand op 18 november 2005 in Leeuwarden deze mail ook. Graag uw aandacht voor het mailadres van Maribel, die bij de Schipholbrand om kwam en wat beheerd wordt door Jan Berend de Vries, wat bekend is bij solidair Friesland en bij wie zich om het zoontje van Maribel bekommeren.

Nico Steijnen, ik zit op de medische lijn van de IPPNW en jij op de juridische lijn van IALANA, welke organisaties wereldwijd oorlogen wil voorkomen. Het één kan niet zonder het ander en de Nobelprijswinnaar Artsen zonder Grenzen weet dat van ons als IPPNW en IALANA. Velen snappen vanaf de bodem echter niet wat er aan de toppen plaats vindt en daarom breng ik het fonds voor slachtoffers van de Schipholbrand en dat monument en de positie van kamp Zeist onder ieders aandacht. 
Stichting Respons, graag interkerkelijk overleg nu u als stichting de toestanden in kamp Zeist kent doordat we een jonge vrouw uit Afrika daaruit gekregen hebben.
Voor u vermeld ik daarom en de verantwoordelijken van "kerk in actie" stuur ik de stichting Inlia deze mail ook. Hoe zijn nu de kerkasylvoorwaarden en afspraken?

Criminelen zijn slim, maar illegalen zijn geen criminelen, tenzij er niets anders overblijft dan "beg, steal and borrow," zoals de new seekers zongen. Kent u dat nog?
Ik bied Miloud Fritass bij mij onderdak aan, wat huisarrest kan worden zolang ik als arts zoek naar de beste medische en juridische wegen voor onze gastvrijheid.

Nog vragen?
                                                                                                                                                                Met vriendelijke groeten,
bijlage: onderstaande mail t.b.v. Miloud Fritass,
                                                                                                                                                                     Piet Roos    
----- Original Message ----- 
  From: Sagittarius 
  To: psonder at kloppenburg-nli.nl ; p.vander.galien at wanadoo.nl ; p.leushuis at zonnet.nl ; Onderzoeksraad voor de Veiligheid ; onbegrensd at zonnet.nl ; oeij at euronet.nl ; Offensief tegen racisme en bezuinigingen ; Ondersteuningskomitee Illegale Arbeiders OKIA ; Ons Pardon Wageningen Stichting ; p.roos22 at chello.nl ; p.poels at noodopvanggelderland.nl 
  Sent: Tuesday, November 11, 2008 11:25 AM
  Subject: Fw: Kan de Nederlandse Staat zich een twaalfde dodelijke slachtoffer van de Schipholbrand veroorloven ? 





  Aan de vaste Commissie van Justitie van de Tweede Kamer
  en alle individuele leden hiervan de herhaalde oproep om
  in te grijpen en de voor 12 november 2008 geplande uitzetting
  van MILOUD FRITASS, een van de zwaar getraumatiseerde 
  overlevenden van de Schipholbrand te voorkomen.

  namens het Comité Rechtsherstel,


  mr. N.M.P. Steijnen,


  advocaat








  URGENT !                         IN HANDEN STELLEN VAN !



  Comité Rechtsherstel

  Couwenhoven 52-05

  3703 ER Zeist

  tel.030-6956867

  e-mail: sagitar at hetnet.nl





  de Vaste Kamercomissie voor Justitie

  t.a.v. mevrouw mr. M.L. de Pater-van der Meer

  Faxnr. 070-3182007



  re:  Kan Nederland zich een twaalfde slachtoffer van de Schip­holbrand veroorloven?





  10 november 2008





  Geachte mevrouw de Pater,





  In bijgaand faxbericht wordt ook de aandacht van de vaste Kamercom­missie voor Justitie ingeroepen voor wat betreft de dreigende uitzetting van een van de zwaar getraumatiseerde slachtoffers van de Schipholbrand, in casu Miloud Fritass.



  Niet alleen is een dergelijke uitzetting op zich al aanstonds ontoelaatbaar te achten, nu de Staat der Nederlanden verant­woor­delijk moet worden gehouden voor de zware geestelijke kwetsu­ren die de heer Fritass tijdens de ramp heeft opgelopen, zodat reeds vanuit dat oogpunt Nederland voor hem verantwoor­delijk is en blijft, maar bovendien geldt dat hier niet gehan­deld dreigt te worden conform de eigen algemene beleidsregels terzake van het vreem­delingenbeleid.



  Zwaar zieke mensen worden immers niet uit Nederland uitgewe­zen. Althans niet zolang niet medisch zeer grondig is vast­gesteld dat zij een dergelijke uitzetting zouden kunnen door­staan.



  De heer Fritass is, nu de Staat zelf zijn geestelijke kwetsu­ren als een post traumatisch stress syndroom heeft erkend, als ernstig ziek aan te merken. 

  Vast staat ook dat hij, als onderdeel van zijn zieketebeeld, ernstig suicidaal is en daarvoor tot enkele dagen geleden nog onder specialistische behan­deling was.

  Ook werd hij, als bescherming tegen zichzelf, kortelings geleden nog enige tijd in een isoleercel opgesloten gehouden.



  Daarmee geldt dus dat niet alleen van staatswege al uitdrukke­lijk is onderkend dat hij ernstig psychisch ziek is, maar ook dat hij daarbij tevens nog suicidaal is.



  Van enig grondig medisch onderzoek naar de vraag of hij, in deze toestand, uitzetbaar moet worden geacht, is echter geen sprake geweest. 



  Voorts is het gevestigd beleid dat, als extra factor, ern­stig zieke personen alleen uitzetbaar worden geacht als boven­dien

  vastaat dat niet alleen een behandeling van hun specifieke kwalen in het land waarheen zij dreigen te worden uitgezet mogelijk is, maar dat een behandeling daar ook voor hen daad­werke­lijk toegankelijk is.



  Ook daaromtrent ontbreekt vooralsnog zekerheid.



  Er is dan ook alle reden om namens de vaste Kamercommissie voor Justitie bij de Staatssecretaris van Justitie erop aan te dringen dat van de voorgenomen uitzetting de heer Miloud Fritass wordt afgezien. 



  Tot de Staatssecretaris is in dit verband reeds de hier in copie bijgaande brief gericht.





  hoogachtend,





  namens het Comité Rechtsherstel





  mr. N.M.P. Steijnen




------------------------------------------------------------------------------
  Je foto's bewerken en in elkaar laten overlopen met Windows Live Fotogalerij 


------------------------------------------------------------------------------


  Internal Virus Database is out-of-date.
  Checked by AVG. 
  Version: 7.5.524 / Virus Database: 270.7.0/1682 - Release Date: 20-9-08 10:24
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/m2m-nl_listcultures.org/attachments/20081111/e4f4347c/attachment.html>


More information about the m2m-nl mailing list