<Fair City Amsterdam> Grote conferentie en andere activiteiten in Januari

Het Groene Veld nieuwsbrief hetgroeneveld at gmail.com
Wed Jan 17 08:58:48 CET 2024


Blijf op de hoogte van alle activiteiten op het Groene Veld

View this email in your browser (https://mailchi.mp/437adb0e747c/het-groene-veld-in-november-17617003?e=63cdab456e)

Met de aanvang van oktober gaan we richting de nieuwe maan en is het weer tijd voor nieuwe ideeën en projecten. Zo ook op Het Groene Veld.

Er start een nieuwe workshopcyclus van ‘Ik ontmoet mij’ door stichting Malak en Female Economy, de ADM community komt met Metal-Morphosis, een kersverse editie van haar jaarlijkse festival en Hard//hoofd presenteert haar nieuwste magazine voor literatuur, kunst en opinie. Natuurlijk is er meer want het vuige rock&roll event Sleazefest landt voor de eerste keer op Het Groene Veld, er is een heuse Flow Arts Fire Jam en je kan bij Zen & Zingen je monkeymind op pauze zetten.

In de tussentijd is het team Groene Veld in samenwerking met de buurtbewoners vol bezig om stem te verwerven in de herontwikkelingvan Het Groene Veld na 1 oktober 2024. De gemeente heeft plannen gemaakt waarin de buurt en de Groene Velders zich gedeeltelijk niet kunnen vinden. Daarom wordt er overlegd met politici, ingesproken bij de stadsdeelcommissie en worden er alternatieven voorgesteld. Op deze website kan je hier (https://hetgroeneveld.amsterdam/media/) alle ondernomen acties en het laatste nieuws volgen. Houd het in degaten want met cultuur én maatschappelijke betrokkenheid duiken we enthousiast de maand oktober in!


** 6 - 8. october
------------------------------------------------------------


** ADM Festival
------------------------------------------------------------

Metal-Morphosis

⇨ 6.october 16:00 - 04:00

Entree: 20€

⇨ 7.october 13:00 - 04:00

Entree: 25€

⇨ 8.october 13:00 - 23:00

Entree: 15€

Het wordt een weekend vol met muziek, theater, circus en kunst. Een kleine greep uit het programma: op zaterdag en zondag is er overdag het kinderprogramma met expeditie Noordpool, een vossenjacht, oliën maken bij de Alchemist en een circusshow!

Verder kan je komen dansen op Orquesta Basura, een mix van traditionele jazz en Mexicaanse folk. Wordt omver geblazen door Spons en draad, behoorlijk Levens-Dronken sjamanistische DaDa-Punk met Poëzie van eigen Eiland. Gribitch slaat bruggen tussen Balkan, Franse chanson en altrock. Laat je verstopte energie vrijkomen bij de country ’n’ roll van de The Piecetree. De Unicorn Partisaans brengen schitterend vuurwerk met queer en anarchateksten.

Maak een gekke reis door de rijken van rock, funk, soul, metal en punk met Captain Zorx. En dans de hele nacht door met hiphop, jungle, dub, drum ‘n bass en veel meer. Het hele weekend kan je kijken naar de bijzondere metalen sculpturen gemaakt door 30 kunstenaars in de Scrap Metal Jam en de graffiti van Paint & Beer.

Kom kijken naar het magisch theater van de Man of 1000 faces, het liefdeskind van Iggy Pop en Cirque du Soleil. Je wil ook de vertical walldance en Bencha theater van de luchtacrobaten van AIRA niet missen. Maak ook kennis met de Pyroladies, een stoer vuurduet uit Berijn. Bij Harmonie worden occulte, verboden verhalen vertelt in een show vol manipulatievan objecten, komedie en charme. Sluit aan bij de voorstelling ECHT een variétéshow vol zang, dans en goocheltrucs.

En nog heel veel meer… Check het volledige programma op de website!

Lees meer (https://hetgroeneveld.amsterdam/programma-metal-morphosis/)


** 12. october
------------------------------------------------------------

Stichting Malak / Female Economy

⇨ Van 9:30 tot 12:00

‘Ik ontmoet mij’: door emotioneel lichaamswerk contact leggen met eigen wensen en grenzen

Aanmelden:iom at femaleeconomy.nl (mailto:iom at femaleeconomy.nl)

‘Ik Ontmoet Mij’ is een training waar deelnemers door emotioneel lichaamswerk contact leggen met hun eigen wensen en grenzen. In 10 sessies leren deelnemers in verschillende oefeningen, afgestemd op ervaringen in een collectieve cultuur, om te gaan met hun mentale problemen. De training bestaat uit bewegings-, spreek- en schrijfoefeningen uit de bio-energetica, familieopstellingen en emotioneel lichaamswerk.
Meer info (https://stichtingmalak.com/)


** 14. october
------------------------------------------------------------

Amsterdam Fire Jam 5th Anniversary

⇨ Van 16:00 tot 04:00

⇨ Entree: donatie

Flow Arts workshops, spinning en jongleren, yaybolo, lekker eten, DJs en veel meer!

Na 5 jaar aan Fire Jams, kan er nu gesproken worden van grote fire community van flowartiesten, muzikanten, beeldend kunstenaars en vuurliefhebbers in Amsterdam.

De jams begonnen in september 2019, toen Freya Majestic, Mr. Zach en Malwina Kowalska voor de eerste keer een vuur jam organiseerden in Broedplaats Lely. Als beoefenaars van flow wilden ze samenkomen met anderen om te oefenen, te genieten en contact te maken met elkaar. De wekelijkse vuurjam op dinsdag was geboren.

Door de jaren heen sloten steeds meer mensen zich aan: nieuwe dj's, muzikanten, schoonmakers, houtverzorgers, ruimtebeheerders, vuurmeesters, flowartiesten, mede-organisatoren en vuurliefhebbers.

Nu worden de fire jams gehost op allerlei locaties zoals Green Tribe, Het Groene Veld, De Sering en parken als nieuwe ontmoetingspunten. De nieuwe circusscene is herboren en in beweging!

Er is dus een boel te vieren! Doe mee aan Flow Arts workshops gegeven door professionals. Een programma vol spinning, jongleren, yaybolo. Hapje, drankje, DJ's en veel vuur. Voor vuur en flow liefhebbers van alle niveaus.

We nodigen je van harte uit.
Meer info (https://www.facebook.com/groups/693343418938326)


** 20. october
------------------------------------------------------------


** Buurtborrel
------------------------------------------------------------

⇨ Van 17:00 tot 21:00

⇨ Entree: gratis

Ontmoet actieve buurtbewoners en kunstige Groene Velders.


** Zen en Zingen
------------------------------------------------------------

⇨ Van 19:00 tot 21:00

⇨ Entree: 10€

Zet je monkey mind op pauze.

Titia is al een bekende op Het Groene Veld. Elke laatste vrijdag van de maand kun je meedoen aan Zen& Zingen, een heerlijke manier om het weekend in te gaan.
Meer info (https://hetgroeneveld.amsterdam/zen-en-zingen/)


** 21. october
------------------------------------------------------------

N4x Percy Mingle x Singularity Amsterdam Sessions 2

⇨ Van 21:00 tot 04:00

⇨ Entree: 15€ (presale 9€)

UKBass, de snelle editie: Jungle, Hardcore, Jungle Tekno, Grime en alles ertussen.

De eerste rave op het Groene Veld was een gekkenhuis dus ze wisten dat een 2e editie vóór het einde van het jaar niet kon achterblijven. Deze oktober dus nog een LDN - AMS samenwerking: verwacht weer een goede venue, sound, ravers en een serieuze line-up. Speciaal uit London rauwe Britse Bass van Jungle, Hardcore, Jungle Tekno tot Grime en alles ertussen.


** 22. october
------------------------------------------------------------

Biodanza en stembevrijding

⇨ Van 19:00 tot 04:00

⇨ Entree: TBA

Expressie geeft leven, workshop voor hart,lichaam en ziel

Aanmelden:vera.reijns at biodanza.nl (mailto:vera.reijns at biodanza.nl)

Expressie geeft leven. Het is een van de motto’s van de initiatiefnemers van Klanken en Dansen op Het Groene Veld. Op zondag 22 oktober kun je weer met heel je hart, lichaam en ziel mee doen aan deze workshop. Klanken en Dansen is een ‘co-productie’ van Titia Bloemhof en Vera Reijns. Een paar keer per jaar verzorgen ze op een zondag deze dag lange workshop (van 10:30 tot 17:30 uur) in de sociale ruimte op Het Groene Veld. Deelnemers worden uitgenodigd de censuur en zelfkritiek zoveel mogelijk te laten varen en te genieten van dansen en zingen. Op jouw unieke wijze. Niemand danst en zingt zoals jij. Jezelf uiten werkt bevrijdend. En heeft weinig te maken met techniek maar meer met de bereidheid jezelf te ontmoeten.

Titia en Vera werken graag op Het Groene Veld, een plek die uitnodigt om los te laten, te experimenteren en op avontuur te gaan. In de ochtend ligt de focus op dans en in de middag op stembevrijding. De dag wordt afgesloten met mantrazingen.
Meer info (https://www.biodanzavooriedereen.nl/biodanza-en-stembevrijding/)


** 26. october
------------------------------------------------------------

Hard//hoofdLive: Aaah!

⇨ Van 21:00 tot 12:00

⇨ Entree: 5€

Aaah! Een kreet van wanhoop, woede of verlangen? Of toch een zucht van opluchting?

Om de lancering van het nieuwe tijdschrift van Hard//hoofd te vieren nodigen we je graag op donderdag 26 oktober uit bij Het Groene Veld. Samen met je favoriete essayisten, illustratoren, schrijvers, makersen kunstenaars huldigen we ons nieuwste tijdschrift met voordrachten, gesprekken, dans en feest!

Ben je er ook bij? Vanaf volgende week zijn de tickets te koop via hardhoofd.com


** 27. october
------------------------------------------------------------

Sleaze Fest

⇨ Van 19:00 tot 06:00

⇨ Entree: 16€

Vandaag mijd je de douche, schoon ondergoed en deo-rollers, want..het is Vieze Vrijdag!

En dus.. S L E A Z E F E S T!!!

De line up van deze halloween-editie is als vanouds om je vingers bij af te likken. Naast de bands zullen onze djs je om de oren slaan met de sexieste rock&roll, exotica, beat en garagepunk, electro allertijden en zul je je kunnen laven aan de Pussybar.

Dit alles uiteraard op gepaste wijze begeleid door vuurwerk, koud bier, cocktails tequila en ontspoord publiek.

Sinds 2000 organiseren de mannen van zZz en hun kornuiten jaarlijks het roemruchte Sleazefest.

Ooit begonnen als een uit de hand gelopen BBQ waar naast aangebrand vlees,8 garage bands geserveerd werden, staat dit evenement bekend als het hoogtepunt binnen het genre. Niet alleen in Nederland maarwereldwijd.

Sleazefeststaat garant voor het beste in lo-fi punk, sexy exotica, obscure 50'sgarage rock en beat, rijkelijk vloeiende tequila, andere stimuli en buitenzinnig feestvieren.
Meer info (https://sleazefest.nl/)


** 28. october
------------------------------------------------------------

Hit& Run system

⇨ Van 21:00 tot 04:00

⇨ Entree: gratis

Line-up:

- ADEPT

- D-Cursed

- Greg Die

- Li-Z

- Meatchopper 118

- Spastic-T vs Spastic-Junior

- Stefan ZMK

- War Is Inevitable


** 31. october
------------------------------------------------------------

Fire Jam

⇨ Van 21:00 tot 01:00

⇨ Entree: donatie

Amsterdamse meeting van vuurkunstenaars. Kom mee doen of kijken en drink een biertje bij de vuurplaats.

Kom kijken en meedoen met vuurkunstenaars in deze Amsterdam fire jam.
Meer info (https://www.facebook.com/groups/693343418938326)


** En dan ook nog:
------------------------------------------------------------

⇨ Eetcafé ADM Noord is elke vrijdag open en serveert vanaf 19:00 een heerlijk veganistisch 3 gangen menu, ben er snel bij want het ‘geheim’ van deze vegan volkscuisine in de achtertuin van Noord wordt steeds meer ontdekt!

Het ADM festival komt er weer aan! En wel van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober 2023. Een weekend vol feest, verrassing, muziek, theater, kunst en gezelligheid.

Heb je zin om te helpen? Een bardienst te doen, mee op - en afbouwen, helpen in de keuken? Dat kan!

Stuur dan een e-mail naar admfestivalvolunteers at gmail.com (mailto:admfestivalvolunteers at gmail.com) met je naam, telefoonnummer, beschikbaarheid en wat je leuk vindt om te doen.
https://www.facebook.com/HetGroeneVeld/ https://www.instagram.com/hetgroeneveld/ https://hetgroeneveld.amsterdam/

Want to change how you receive these emails?You can update your preferences (https://gmail.us20.list-manage.com/profile?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=0eb749b1f6) or unsubscribe (https://gmail.us20.list-manage.com/unsubscribe?u=e22d5a0ec95cf5a4dd6044b51&id=8cb95d1c47&e=63cdab456e&c=0eb749b1f6)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listcultures.org/pipermail/faircityamsterdam_listcultures.org/attachments/20240117/23e95015/attachment-0001.html>


More information about the faircityamsterdam mailing list